Joahn se aapkliersous [boodskap #25210] |
Sun, 08 August 1999 00:00 |
Kwarantyn
Boodskappe: 171 Geregistreer: June 1997
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Johan, jou sous (met wysigings) was heerlik! Ek het bygevoeg: teelepel Cajun
kruie en 'n paar druppels rissiesous - 'n bottel wat ons gekry het van
kennisse wat in Phoenix, Arizona was, met die welluidende naam "Whooping Ass
Hot Sauce" (skuus - dit staan regtig netso op die bottel.) Verder soos jy
hom beskryf het. Weet egter nie of ek dit ooit weer sal kan herhaal nie,
want daar was baie proe en dan bietjie meer van hierdie, dan van daardie,
tot hy op smaak was.
Weet iemand dalk waar kom die naam "monkeygland" sous vandaan? In Afrikaans
sien ek hulle praat prosaies van "kruierysous". Toe die kinders nog klein
was, het ek hulle geterg en gesê dit word van aapkliere gemaak.
Sterkte vir jou week.
Henry
|
|
|
Re: Joahn se aapkliersous [boodskap #25251 is 'n antwoord op boodskap #25210] |
Wed, 11 August 1999 00:00 |
Thys de Wet
Boodskappe: 211 Geregistreer: December 2002
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Ook al gewonder van watter kliere in die aap die sous nou gemaak word? Ook
maar goed hulle praat van monkeygland en nie van muishondkliersous nie!
Sal'it'ie eetie!
Wie onthou nog daardie TV advertensie met die hond wat so kastig-kastig sit
en klavier speel oor die kwansuise 'lekker sous' oor die honde kos? Ai
oubaas se honne! 'Tis a dog's life!
> Toe die kinders nog klein was, het ek hulle geterg en gesê dit word >van
aapkliere gemaak.
|
|
|
Re: Joahn se aapkliersous [boodskap #25745 is 'n antwoord op boodskap #25210] |
Wed, 01 September 1999 00:00 |
Errol Back-Cunningham
Boodskappe: 1029 Geregistreer: August 1996
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
On Sun, 8 Aug 1999 18:02:18 -0400, "Kwarantyn" wrote:
|Johan, jou sous (met wysigings) was heerlik! Ek het bygevoeg: teelepel Cajun
|kruie en 'n paar druppels rissiesous - 'n bottel wat ons gekry het van
|kennisse wat in Phoenix, Arizona was, met die welluidende naam "Whooping Ass
|Hot Sauce" (skuus - dit staan regtig netso op die bottel.) Verder soos jy
|hom beskryf het. Weet egter nie of ek dit ooit weer sal kan herhaal nie,
|want daar was baie proe en dan bietjie meer van hierdie, dan van daardie,
|tot hy op smaak was.
|
|Weet iemand dalk waar kom die naam "monkeygland" sous vandaan? In Afrikaans
|sien ek hulle praat prosaies van "kruierysous".
Ons het nog nie die oorsprong van die term gekry nie, maar hier is nou 'n lekker
variasie:
By die sous, sommer nog so in die begin stadium, sny jy 'n piesang fyn: ek het
sommer sukke dun skyfies, minder as 'n mm gesny.
Hy kkok heel fyn, maar los 'n buitengewone lekker smaak in die sous
agter!!!!!!!!
|
|
|