Tuis » Lekker » Kos & resepte » biltong ?
biltong ? [boodskap #32928] |
Sun, 30 July 2000 00:00 |
loes&patrick
Boodskappe: 239 Geregistreer: February 2004
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Het enig iemand wellig 'n adres waar ons biltong sal koop in Den Haag
Nederland ? Of het julle 'n resep om dit self te maak ?
Baie dankies,
P&L
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32951 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Mon, 31 July 2000 00:00 |
HdP
Boodskappe: 6 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Ek bemark speserye vir die maak van biltong. Stel jy belang ? Ek kan
verskeep vanaf kaapstad.
Groete
Hendrik
L&P wrote in message ...
> Het enig iemand wellig 'n adres waar ons biltong sal koop in Den Haag
> Nederland ? Of het julle 'n resep om dit self te maak ?
> Baie dankies,
> P&L
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32952 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Mon, 31 July 2000 00:00 |
Kangakid
Boodskappe: 17 Geregistreer: March 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
"HdP" wrote:
> Ek bemark speserye vir die maak van biltong. Stel jy belang ?
Ek kan verskeep vanaf kaapstad.
En wat van speserye vir boerewors? Het jy dalk daarvan? En
hoeveel kos dit?
Groete
Henry
-----------------------------------------------------------
Got questions? Get answers over the phone at Keen.com.
Up to 100 minutes free!
http://www.keen.com
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32975 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Tue, 01 August 2000 00:00 |
|
Oorspronklik gepos deur: @home.com
Mrs Balls
Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
blatjangs wat ons hier kan kry.
Gloudina
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32976 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Tue, 01 August 2000 00:00 |
Amanda Marais
Boodskappe: 25 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Dis nie dat dit nie reg is nie, dit smaak net nie lekker nie . . te soet,
probeer
liewers Major Grey Chutney, ingevoer vanaf die VK. Probeer ook liewers
die Cadbury sjokolade ingevoer van Engeland, die Suid-Afrikaanse soort is
ook te soet
Pat
Reenen van Niekerk skryf in boodskap news:39872b1d.0@news1.mweb.co.za...
> Nou is dit Mrs Ball's wat nie reg is nie. Word seker deur apartheidsvarke
> gemaak
>
> Reenen van Niekerk
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32977 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Tue, 01 August 2000 00:00 |
Vic
Boodskappe: 49 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
As enigiemand Castle en Mrs Balls in Engeland soek...Sainsburys verkoop
beide. Mrs Balls altyd en Castle so nou en dan. Hulle het ook vir 'n wyle
Milo verkoop wat van Kenya af ingevoer was maar hulle het dit stopgesit.
Groete uit Noord Ierland
Vic
"Pijotrij" skryf in boodskap news:965112004.734974@ns0.klm.nl...
> Hoi L&P
>
> Daar is 'n slagter in Zoetermeer wat boerewors/castle en Mrs Balls chutney
> verkoop - ek is nou nie seker of hy ook biltong het nie, maar miskien weet
> hy as mens dit hier kan koop... Ek sal probeer uitvind wat sy nommer is
> (dit le nou by die huis ;-)) en dit hier pos.
>
> Groeten
> Pijotrij
>
> L&P wrote in message ...
>> Het enig iemand wellig 'n adres waar ons biltong sal koop in Den Haag
>> Nederland ? Of het julle 'n resep om dit self te maak ?
>> Baie dankies,
>> P&L
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32978 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Tue, 01 August 2000 00:00 |
Pijotter
Boodskappe: 107 Geregistreer: May 1999
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Hoi L&P
Daar is 'n slagter in Zoetermeer wat boerewors/castle en Mrs Balls chutney
verkoop - ek is nou nie seker of hy ook biltong het nie, maar miskien weet
hy as mens dit hier kan koop... Ek sal probeer uitvind wat sy nommer is
(dit le nou by die huis ;-)) en dit hier pos.
Groeten
Pijotrij
L&P wrote in message ...
> Het enig iemand wellig 'n adres waar ons biltong sal koop in Den Haag
> Nederland ? Of het julle 'n resep om dit self te maak ?
> Baie dankies,
> P&L
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32979 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Tue, 01 August 2000 00:00 |
Reenen van Niekerk
Boodskappe: 445 Geregistreer: April 2000
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Nou is dit Mrs Ball's wat nie reg is nie. Word seker deur apartheidsvarke
gemaak
Reenen van Niekerk
skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
> Mrs Balls
>
> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
> blatjangs wat ons hier kan kry.
>
> Gloudina
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #32980 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Tue, 01 August 2000 00:00 |
Vic
Boodskappe: 49 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
As jy sien watse bladjang in Engeland beskikbaar is dan hardloop jy 'n myl
en gaan koop Mrs Balls. Miskien voer hulle al die lekker bladjang Kanada
toe uit??
Vic
skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
> Mrs Balls
>
> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
> blatjangs wat ons hier kan kry.
>
> Gloudina
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33003 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Ek eet piesangs, bladjang en klapper in kerrie en rys. Ek's mal daaroor, my
man dink ek's mal, maar dis nou maar net soos hy is. Hy eet rou vis, een of
ander vreeslike lekker delikatesse vir die duitsers, ek wil my doodgril.
skryf in boodskap news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
> Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so 'n bietjie
> coconut oor te strooi nie, hoor!
> Christo
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33004 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Liza
Boodskappe: 61 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Hi Elaine,
Ek ken daai lekkers van Duitsland. Jammer om te hoor dat dit nie jou smaak
is nie, want ek vind dit nogal heel lekker. Daai spesery koekie wat hulle
daarin gebruik is Lebkuchen en die Turkisch Delight eintlik 'n tipe jellie
wat baie styf word wanneer dit afkoel. Ek stem saam met jou dat vis in
chutney nou nie eintlik die bek laat water nie en ek weet nie of dit net
weer gesê is om ons almal se hare op hulle wortels te laat staan nie.
Liza
Elaine wrote in message ...
> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
> nie so nie anyway.
> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
> weet nie.
> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
> Elaine
> Out of Africa wrote in message
> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
> vandaar
>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>
>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>
>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
> watse
>> geur chutney dit is...
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33005 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
T de Wet
Boodskappe: 446 Geregistreer: April 2000
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Nog nie van Mrs Balls met annsjovis in gehoor of gesien nie.
Ja, dit word van vrugte gemaak, met asyn en ander kruie daarin.
My ouma het sommer self haar eie gemaak. Net so lekker of dalk nog beter as
Mrs Balls ...
Thys oppie 'Bos
@home.com wrote in message ...
> Mrs Balls
>
> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
> blatjangs wat ons hier kan kry.
>
> Gloudina
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33006 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
My man is duits hy't altyd een of ander vreemde ding daar in die huis. Ek
hou van 'n spesery koekie net so, maar jitte daai jellie goed waarvan jy
praat maak my net siek.
Ek weetie so mooi wat die idee van die vis in die chutney was nie, maar
gelukkig lees ek altyd die etikette op kos voor ek dit koop, want ek's
allergies vir seker preserveermiddels en glo my ek het nog nooit gesien dat
Mrs Balls ansjovis, dolfyn of haai in het nie! Elkeen het seker sy eie
smaak, maar dis darem erg om ander mense te probeer naar maak deur so iets
te vertel omdat hulle wil he ons moet ook nie daarvan hou nie. Of is ek nou
net beledigend?
Liza skryf in boodskap news:8m98ln$c4n$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Hi Elaine,
>
> Ek ken daai lekkers van Duitsland. Jammer om te hoor dat dit nie jou smaak
> is nie, want ek vind dit nogal heel lekker. Daai spesery koekie wat hulle
> daarin gebruik is Lebkuchen en die Turkisch Delight eintlik 'n tipe jellie
> wat baie styf word wanneer dit afkoel. Ek stem saam met jou dat vis in
> chutney nou nie eintlik die bek laat water nie en ek weet nie of dit net
> weer gesê is om ons almal se hare op hulle wortels te laat staan nie.
>
> Liza
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33007 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Chr...[1]
Boodskappe: 85 Geregistreer: June 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
SEKONDEER
Christo
Out of Africa wrote:
> By die tyd weet ons mos al dat Gloudina die enigste is op die NG met 'n
> bietjie verstand...
>
> die res van ons het baie!!!
>
> Reenen van Niekerk schreef in berichtnieuws
>> Nou is dit Mrs Ball's wat nie reg is nie. Word seker deur apartheidsvarke
>> gemaak
|
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33009 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
OUT of Africa[1]
Boodskappe: 13 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie... vandaar
dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
geur chutney dit is...
schreef in berichtnieuws 3986C23A.2201E162@home.com...
> Mrs Balls
>
> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
> blatjangs wat ons hier kan kry.
>
> Gloudina
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33010 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Dankie Liza, maar teen hoeveel grade? Seker so 180 C? Dis mos gewoonlik
die standaard vir hoender - of praat ek nou deur my nek hierso?
Elaine
Liza skryf in boodskap news:8m9907$cac$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Hier is die reseppie vir enige een wat dit wil hê:
>
> Ek gebruik hoenderborsies omdat dit gouer gaar word.
>
> Strooi jou soutjie oor jou hoender. Meng mayo, Mrs Balls Perske asook 'n
> bietjie van die Hot chutney en room saam. Sit alles saam in 'n oondskottel
> (met 'n deksel) en bak in die oond vir so 'n uur of wat by �1 uur of tot jy
> met 'n vurk kan voel die vleis is sag. Bedien met rys en 'n lekker slaai.
>
> Lekker eet.
>
> Liza
>
>
> Out of Africa wrote in message ...
>> Hallo Elaine
>>
>> Vra vir Liza om jou die resep te stuur... Ek maak nooit volgens resep kos
>> nie, maar jy moet dit probeer!!!
>>
>> ooa
>>
>> Elaine schreef in berichtnieuws
>> 398823d4.0@news1.mweb.co.za...
>>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die
>> chutney
>>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as
>> ansjovis)
>>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
>>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
>>> nie so nie anyway.
>>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
>>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender
>> resseppie
>>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender
>> nie,
>>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
>>> weet nie.
>>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye
>> reeks
>>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so
>> tussen
>>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie
speserye
>> in
>>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek
> daai.
>>> Elaine
>>> Out of Africa wrote in message
>>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
>>> vandaar
>>>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>>
>>>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>>>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul
>> aan
>>>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>>
>>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
>>> watse
>>>> geur chutney dit is...
>>>>
>>>
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33011 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
OUT of Africa[1]
Boodskappe: 13 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Alles!!! (Tensy jy Mrs Ball's daaroor laat vloei!!!)
Liza schreef in berichtnieuws
8m9854$btd$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Wat is sleg?
>
> Liza
>
> Out of Africa wrote in message ...
>> ...en wat sleg is!!!
>>
>> Liza schreef in berichtnieuws
>>> Lyk my jy weet wat lekker is!
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33013 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Amanda Marais
Boodskappe: 25 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Pesang en chuney, ai maar ons gooi darem die taal soe lekka ni!
Ek hou van slang (op sy tyd), cockney in Engels, Ebonics
in America en Kaapse taal in S.A. Dis kleurvol en juis. Maar
dis nie vreeslik effektief as iemand anders dit probeer namaak nie.
Ek het bv. in Kaapstad grootgeword en kon seker (as ek wou) die
Kaapse taal goed namaak, maar dit klink vals en verkeerd uit my
mond.
Op darie hoege nout se ek ees chees, lekki bly en mooi loep gaho!
Pat
skryf in boodskap news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
> Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so 'n bietjie
> coconut oor te strooi nie, hoor!
> Christo
>
> Elaine wrote:
>
>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
>> nie so nie anyway.
>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
>> weet nie.
>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
>> Elaine
>> Out of Africa wrote in message
>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
>> vandaar
>>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>
>>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>
>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
>> watse
>>> geur chutney dit is...
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33014 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Dan vra ek omverskoning oor die vis ding. Ek eet nie die warm soort nie, so
ek sal dan nie weet nie. Ek bly maar by die kalm goedjies.
Wat worchester sous aanbetref, eet ek 'n duitse ding wat dieselfde proe maar
nie so skerp is nie. Ek weet nie wat die regte naam is nie, daar staan
sommer "maggie" op die bottel. Vreemd hoe jy allerhande vreemde goed begin
eet as jou skoonfamilie duits is.
skryf in boodskap news:39884C86.B04E5113@home.com...
> Out of Africa wrote:
>
>> Watse chutney
>
>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>> geur chutney dit is...
>>
>
> Dis Mrs. Ball's se "Hot Chutney." Een van die
> bestanddele is Worchester Sauce. In hakies
> agter die Worchester Sauce se hulle
> (anchovy & caramel syrup.) Ek moet dus
> aanneem dat Worchester Sauce ook anchovy
> in het.Het dit nie geweet nie.
>
> Gloudina
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33015 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Nee Gloudina
Dalk is dit net jy wat nie met dit groot geword het nie. Vandat ek kan
onthou het ons Balls "chutney" in ons huis. Niks so lekker saam met kerrie
en rys soos 'n bietjie perske bladjang nie.
skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
> Mrs Balls
>
> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
> blatjangs wat ons hier kan kry.
>
> Gloudina
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33016 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Liza
Boodskappe: 61 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Wat is sleg?
Liza
Out of Africa wrote in message ...
> ...en wat sleg is!!!
>
> Liza schreef in berichtnieuws
>> Lyk my jy weet wat lekker is!
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33017 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Chr...[1]
Boodskappe: 85 Geregistreer: June 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Moenie dat Gloudina DIT hoor nie dan is jou boerewors ook in sy m***
Christo
Elaine wrote:
> Nee julle moet ophou, julle maak my nou net honger. Ek gebruik Mrs Balls as
> ek boerewors bak om so 'n lekker soet-sout sousie te maak.
>
> Vic wrote in message
> news:3987d42e$1@ni-news.utvinternet.com...
>> En bobotie met enigiets anders as Mrs Balls, is net nie reg nie...Dar is
>> altyd iets verkeerd daarmee.
>>
>> Vic
>>
>>
>>
>> "Krokkie" wrote in message
>> news:3987a050$0$234@helios.is.co.za...
>>> Ja as jy daardie varkboud neem en op die weber gooi bedek met Ms Balls
> en
>>> olyfolie , man dis lekker
>>>
>>>
>>> Elaine wrote in message ...
>>>> Nee Gloudina
>>>> Dalk is dit net jy wat nie met dit groot geword het nie. Vandat ek kan
>>>> onthou het ons Balls "chutney" in ons huis. Niks so lekker saam met
>> kerrie
>>>> en rys soos 'n bietjie perske bladjang nie.
>>>>
>>>> skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
>>>> > Mrs Balls
>>>> >
>>>> > Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
>>>> > blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
>>>> > en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
>>>> > plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
>>>> > horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
>>>> > in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
>>>> > het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
>>>> > aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
>>>> > lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
>>>> > nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
>>>> > ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
>>>> > wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
>>>> > Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
>>>> > dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
>>>> > om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
>>>> > altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
>>>> > nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
>>>> > proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
>>>> > het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
>>>> > blatjangs wat ons hier kan kry.
>>>> >
>>>> > Gloudina
>>>> >
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33018 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Liza
Boodskappe: 61 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Weereens reg! Die een wat sê Creamy and Tangy! Lyk my jy weet wat lekker
is!
Liza
Out of Africa wrote in message ...
> Net jammer ons kry nie hier Cross & Blackwell nie. Volgens my die enigste
> mayonaise op die mark!!!
>
> Liza schreef in berichtnieuws
> 8m96g9$b8u$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Ek stem!!! Jy kan ook 'n bietjie room bygooi net om die sous meer te
> maak!
>> Nie geweet daar is nog mense wat dit so eet nie. In elk geval, dit smaak
>> baie lekkerl��!.
>>
>> Liza
>>
>>
>>
>> Out of Africa wrote in message ...
>>> Meng chutney met mayonaise, gooi dit oor hoender met mushrooms en druk in
>>> die oond... HEERLIK!!!
>>>
>>> Elaine schreef in berichtnieuws
>>> 398803d7.0@news1.mweb.co.za...
>>>> Ek probeer darem. Ek het so rukkie terug die resep by my ma gekry en
> die
>>>> gier het my beetgepak om dit te maak. Ek's darem nie heeltemal
useless
>> in
>>>> die kombuis nie.
>>>> My man het gemoan ek moet kos maak, toe besluit ek boerewors en smash
>> gaan
>>>> die maklikste en minste moeite wees. Hy't heeltemal tevrede gelyk.
>>>>
>>>> Elaine
>>>>
>>>> Krokkie wrote in message
>>>> news:39880003$0$227@helios.is.co.za...
>>>> > Ek dog jy kan nie kos maak nie, vra net
>>>> >
>>>> >
>>>> > Krokkie
>>>> >
>>>> >
>>>>
>>>>
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33019 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
HdP
Boodskappe: 6 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Jammer jy eet nie vis nie, want "chutney" & "mayo" en knoffel pasta is die
beste marinade vir snoek braai.
Hendrik
Elaine wrote in message ...
> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
> nie so nie anyway.
> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
> weet nie.
> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
> Elaine
> Out of Africa wrote in message
> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
> vandaar
>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>
>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>
>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
> watse
>> geur chutney dit is...
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33020 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Liza
Boodskappe: 61 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Hier is die reseppie vir enige een wat dit wil hê:
Ek gebruik hoenderborsies omdat dit gouer gaar word.
Strooi jou soutjie oor jou hoender. Meng mayo, Mrs Balls Perske asook 'n
bietjie van die Hot chutney en room saam. Sit alles saam in 'n oondskottel
(met 'n deksel) en bak in die oond vir so 'n uur of wat by �1 uur of tot jy
met 'n vurk kan voel die vleis is sag. Bedien met rys en 'n lekker slaai.
Lekker eet.
Liza
Out of Africa wrote in message ...
> Hallo Elaine
>
> Vra vir Liza om jou die resep te stuur... Ek maak nooit volgens resep kos
> nie, maar jy moet dit probeer!!!
>
> ooa
>
> Elaine schreef in berichtnieuws
> 398823d4.0@news1.mweb.co.za...
>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die
> chutney
>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as
> ansjovis)
>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
>> nie so nie anyway.
>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender
> resseppie
>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender
> nie,
>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
>> weet nie.
>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye
> reeks
>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so
> tussen
>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye
> in
>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
>> Elaine
>> Out of Africa wrote in message
>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
>> vandaar
>>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>
>>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul
> aan
>>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>
>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
>> watse
>>> geur chutney dit is...
>>>
>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33021 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Nee julle moet ophou, julle maak my nou net honger. Ek gebruik Mrs Balls as
ek boerewors bak om so 'n lekker soet-sout sousie te maak.
Vic skryf in boodskap news:3987d42e$1@ni-news.utvinternet.com...
> En bobotie met enigiets anders as Mrs Balls, is net nie reg nie...Dar is
> altyd iets verkeerd daarmee.
>
> Vic
>
>
>
> "Krokkie" wrote in message
> news:3987a050$0$234@helios.is.co.za...
>> Ja as jy daardie varkboud neem en op die weber gooi bedek met Ms Balls en
>> olyfolie , man dis lekker
>>
>>
>> Elaine wrote in message ...
>>> Nee Gloudina
>>> Dalk is dit net jy wat nie met dit groot geword het nie. Vandat ek kan
>>> onthou het ons Balls "chutney" in ons huis. Niks so lekker saam met
> kerrie
>>> en rys soos 'n bietjie perske bladjang nie.
>>>
>>> skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
>>>> Mrs Balls
>>>>
>>>> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
>>>> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
>>>> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
>>>> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
>>>> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
>>>> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
>>>> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
>>>> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
>>>> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
>>>> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
>>>> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
>>>> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
>>>> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
>>>> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
>>>> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
>>>> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
>>>> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
>>>> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
>>>> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
>>>> blatjangs wat ons hier kan kry.
>>>>
>>>> Gloudina
>>>>
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33022 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
|
Oorspronklik gepos deur: @home.com
Out of Africa wrote:
> Watse chutney
> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
> geur chutney dit is...
>
Dis Mrs. Ball's se "Hot Chutney." Een van die
bestanddele is Worchester Sauce. In hakies
agter die Worchester Sauce se hulle
(anchovy & caramel syrup.) Ek moet dus
aanneem dat Worchester Sauce ook anchovy
in het.Het dit nie geweet nie.
Gloudina
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33023 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Liza
Boodskappe: 61 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Dalk soek sy net weer moeilikheid. Party mense "thrive" daarop jong.
Liza
Elaine wrote in message ...
> My man is duits hy't altyd een of ander vreemde ding daar in die huis. Ek
> hou van 'n spesery koekie net so, maar jitte daai jellie goed waarvan jy
> praat maak my net siek.
> Ek weetie so mooi wat die idee van die vis in die chutney was nie, maar
> gelukkig lees ek altyd die etikette op kos voor ek dit koop, want ek's
> allergies vir seker preserveermiddels en glo my ek het nog nooit gesien dat
> Mrs Balls ansjovis, dolfyn of haai in het nie! Elkeen het seker sy eie
> smaak, maar dis darem erg om ander mense te probeer naar maak deur so iets
> te vertel omdat hulle wil he ons moet ook nie daarvan hou nie. Of is ek nou
> net beledigend?
>
>
> Liza wrote in message
> news:8m98ln$c4n$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Hi Elaine,
>>
>> Ek ken daai lekkers van Duitsland. Jammer om te hoor dat dit nie jou
> smaak
>> is nie, want ek vind dit nogal heel lekker. Daai spesery koekie wat hulle
>> daarin gebruik is Lebkuchen en die Turkisch Delight eintlik 'n tipe jellie
>> wat baie styf word wanneer dit afkoel. Ek stem saam met jou dat vis in
>> chutney nou nie eintlik die bek laat water nie en ek weet nie of dit net
>> weer gesê is om ons almal se hare op hulle wortels te laat staan nie.
>>
>> Liza
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33024 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
OUT of Africa[1]
Boodskappe: 13 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
By die tyd weet ons mos al dat Gloudina die enigste is op die NG met 'n
bietjie verstand...
die res van ons het baie!!!
Reenen van Niekerk schreef in berichtnieuws
> Nou is dit Mrs Ball's wat nie reg is nie. Word seker deur apartheidsvarke
> gemaak
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33025 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Liza
Boodskappe: 61 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Ek stem!!! Jy kan ook 'n bietjie room bygooi net om die sous meer te maak!
Nie geweet daar is nog mense wat dit so eet nie. In elk geval, dit smaak
baie lekkerl��!.
Liza
Out of Africa wrote in message ...
> Meng chutney met mayonaise, gooi dit oor hoender met mushrooms en druk in
> die oond... HEERLIK!!!
>
> Elaine schreef in berichtnieuws
> 398803d7.0@news1.mweb.co.za...
>> Ek probeer darem. Ek het so rukkie terug die resep by my ma gekry en die
>> gier het my beetgepak om dit te maak. Ek's darem nie heeltemal useless in
>> die kombuis nie.
>> My man het gemoan ek moet kos maak, toe besluit ek boerewors en smash gaan
>> die maklikste en minste moeite wees. Hy't heeltemal tevrede gelyk.
>>
>> Elaine
>>
>> Krokkie wrote in message
>> news:39880003$0$227@helios.is.co.za...
>>> Ek dog jy kan nie kos maak nie, vra net
>>>
>>>
>>> Krokkie
>>>
>>>
>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33026 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Liza
Boodskappe: 61 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
Ja, so om en by.
Liza
Elaine wrote in message ...
> Dankie Liza, maar teen hoeveel grade? Seker so 180 C? Dis mos gewoonlik
> die standaard vir hoender - of praat ek nou deur my nek hierso?
>
> Elaine
>
> Liza wrote in message
> news:8m9907$cac$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Hier is die reseppie vir enige een wat dit wil hê:
>>
>> Ek gebruik hoenderborsies omdat dit gouer gaar word.
>>
>> Strooi jou soutjie oor jou hoender. Meng mayo, Mrs Balls Perske asook 'n
>> bietjie van die Hot chutney en room saam. Sit alles saam in 'n
> oondskottel
>> (met 'n deksel) en bak in die oond vir so 'n uur of wat by �1 uur of tot
> jy
>> met 'n vurk kan voel die vleis is sag. Bedien met rys en 'n lekker slaai.
>>
>> Lekker eet.
>>
>> Liza
>>
>>
>> Out of Africa wrote in message ...
>>> Hallo Elaine
>>>
>>> Vra vir Liza om jou die resep te stuur... Ek maak nooit volgens resep kos
>>> nie, maar jy moet dit probeer!!!
>>>
>>> ooa
>>>
>>> Elaine schreef in berichtnieuws
>>> 398823d4.0@news1.mweb.co.za...
>>>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die
>>> chutney
>>>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as
>>> ansjovis)
>>>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis)
> elke
>>>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek
> dink
>>>> nie so nie anyway.
>>>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink
> na
>>>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender
>>> resseppie
>>>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met
hoender
>>> nie,
>>>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>>>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek
> nie
>>>> weet nie.
>>>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye
>>> reeks
>>>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so
>>> tussen
>>>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>>>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie
> speserye
>>> in
>>>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>>>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek
>> daai.
>>>> Elaine
>>>> Out of Africa wrote in message
>>>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>>> > Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
>>>> vandaar
>>>> > dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>> >
>>>> > Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in
> chutney
>>>> > gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar
smul
>>> aan
>>>> > onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>> >
>>>> > As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
>>>> watse
>>>> > geur chutney dit is...
>>>> >
>>>>
>>>>
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33027 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Krokkie
Boodskappe: 478 Geregistreer: July 1999
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Kan ook nie aan een dink met vis in nie, per slot van sake indien daar vis
in sou wees sal dit dus 'n yskas produk wees en nie 'n koskas produk nie.
Krokkie
Liza wrote in message ...
> Hi Elaine,
>
> Ek ken daai lekkers van Duitsland. Jammer om te hoor dat dit nie jou smaak
> is nie, want ek vind dit nogal heel lekker. Daai spesery koekie wat hulle
> daarin gebruik is Lebkuchen en die Turkisch Delight eintlik 'n tipe jellie
> wat baie styf word wanneer dit afkoel. Ek stem saam met jou dat vis in
> chutney nou nie eintlik die bek laat water nie en ek weet nie of dit net
> weer gesê is om ons almal se hare op hulle wortels te laat staan nie.
>
> Liza
>
>
> Elaine wrote in message ...
>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
>> nie so nie anyway.
>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender
> nie,
>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
>> weet nie.
>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
>> Elaine
>> Out of Africa wrote in message
>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
>> vandaar
>>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>
>>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>
>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
>> watse
>>> geur chutney dit is...
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33028 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Vic
Boodskappe: 49 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
En bobotie met enigiets anders as Mrs Balls, is net nie reg nie...Dar is
altyd iets verkeerd daarmee.
Vic
"Krokkie" skryf in boodskap news:3987a050$0$234@helios.is.co.za...
> Ja as jy daardie varkboud neem en op die weber gooi bedek met Ms Balls en
> olyfolie , man dis lekker
>
>
> Elaine wrote in message ...
>> Nee Gloudina
>> Dalk is dit net jy wat nie met dit groot geword het nie. Vandat ek kan
>> onthou het ons Balls "chutney" in ons huis. Niks so lekker saam met kerrie
>> en rys soos 'n bietjie perske bladjang nie.
>>
>> skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
>>> Mrs Balls
>>>
>>> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
>>> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
>>> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
>>> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
>>> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
>>> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
>>> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
>>> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
>>> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
>>> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
>>> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
>>> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
>>> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
>>> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
>>> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
>>> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
>>> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
>>> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
>>> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
>>> blatjangs wat ons hier kan kry.
>>>
>>> Gloudina
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33029 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Krokkie
Boodskappe: 478 Geregistreer: July 1999
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Ek dog jy kan nie kos maak nie, vra net
Krokkie
Elaine wrote in message ...
> Nee julle moet ophou, julle maak my nou net honger. Ek gebruik Mrs Balls as
> ek boerewors bak om so 'n lekker soet-sout sousie te maak.
>
> Vic wrote in message
> news:3987d42e$1@ni-news.utvinternet.com...
>> En bobotie met enigiets anders as Mrs Balls, is net nie reg nie...Dar is
>> altyd iets verkeerd daarmee.
>>
>> Vic
>>
>>
>>
>> "Krokkie" wrote in message
>> news:3987a050$0$234@helios.is.co.za...
>>> Ja as jy daardie varkboud neem en op die weber gooi bedek met Ms Balls
> en
>>> olyfolie , man dis lekker
>>>
>>>
>>> Elaine wrote in message ...
>>>> Nee Gloudina
>>>> Dalk is dit net jy wat nie met dit groot geword het nie. Vandat ek kan
>>>> onthou het ons Balls "chutney" in ons huis. Niks so lekker saam met
>> kerrie
>>>> en rys soos 'n bietjie perske bladjang nie.
>>>>
>>>> skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
>>>> > Mrs Balls
>>>> >
>>>> > Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
>>>> > blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
>>>> > en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
>>>> > plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
>>>> > horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
>>>> > in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
>>>> > het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
>>>> > aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
>>>> > lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
>>>> > nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
>>>> > ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
>>>> > wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
>>>> > Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
>>>> > dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
>>>> > om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
>>>> > altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
>>>> > nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
>>>> > proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
>>>> > het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
>>>> > blatjangs wat ons hier kan kry.
>>>> >
>>>> > Gloudina
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33030 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
nie so nie anyway.
Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
weet nie.
Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
Elaine
Out of Africa skryf in boodskap news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie... vandaar
> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>
> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>
> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
> geur chutney dit is...
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33031 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Krokkie
Boodskappe: 478 Geregistreer: July 1999
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Ja as jy daardie varkboud neem en op die weber gooi bedek met Ms Balls en
olyfolie , man dis lekker
Elaine wrote in message ...
> Nee Gloudina
> Dalk is dit net jy wat nie met dit groot geword het nie. Vandat ek kan
> onthou het ons Balls "chutney" in ons huis. Niks so lekker saam met kerrie
> en rys soos 'n bietjie perske bladjang nie.
>
> skryf in boodskap news:3986C23A.2201E162@home.com...
>> Mrs Balls
>>
>> Dit verbaas my altyd - hierdie kult van Mrs Ball's se
>> blatjang. Ek het nie met Mrs. Balls grootgeword nie,
>> en in die ag jaar wat ek in Natal by twee verskillende
>> plekke gewerk het, was Mrs. Balls ook nie op my
>> horison nie. (Dit mag miskien op tafels in restourante
>> in Durban gestaan het, waar ek dit onbewus gebruik
>> het, gee ek toe.) Maar dis eers toe ek hier in Kanada
>> aankom, toe vind ek nou Mrs. Balls is deel van die
>> lysie van dinge wat mense na SA verlang. Ons kry
>> nou die dag hier naby ons 'n bottel Mrs. Balls, (en
>> ook Ceres vrugtesap. Daar moet dus 'n SA konneksie
>> wees; sal moet vra.) Nogal met die Afrikaans "Sterk
>> Blatjang" daarop. Ek koop dit toe, net om uit te vind
>> dat die anchovy in het, en my vegetarier-man weier
>> om dit te gebruik. Is anchovy (wat is die Afrikaans?)
>> altyd deel van Mrs. Balls? Ek vind hierdie bottel
>> nie vreeslik aantreklik nie. Dis vreeslik soet. Dit
>> proe of dit meer suiker in het as vrugte. Ek dink ek
>> het gewoond geword aan die Engelse en Indiese
>> blatjangs wat ons hier kan kry.
>>
>> Gloudina
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33032 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
HdP
Boodskappe: 6 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Nou wat is fout met ons Suid Afrikaanse goeters ? Dit is goed genoeg vir ons
wat nog in die land is, maar julle boggers daar buite is nou ewe skielik te
goed om die Suid Afrikaanse vervaardigers te ondersteun. Wys maar net weer
dat Suid Afrikaners maar net nie kan saamstaan nie. Sal maar seker altyd
konflik wees. O ja, moenie nou probeer se dat dit oor persoonlike smaak gaan
nie ... ek gaan nie vir daardie storie val nie.
Hendrik
Kaapstad
Amanda Marais wrote in message ...
> Dis nie dat dit nie reg is nie, dit smaak net nie lekker nie . . te soet,
> probeer
> liewers Major Grey Chutney, ingevoer vanaf die VK. Probeer ook liewers
> die Cadbury sjokolade ingevoer van Engeland, die Suid-Afrikaanse soort is
> ook te soet
>
> Pat
>
>
> Reenen van Niekerk wrote in message
> news:39872b1d.0@news1.mweb.co.za...
>> Nou is dit Mrs Ball's wat nie reg is nie. Word seker deur apartheidsvarke
>> gemaak
>>
>> Reenen van Niekerk
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33033 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
Elaine
Boodskappe: 2948 Geregistreer: December 2003
Karma: 0
|
Senior Lid |
|
|
Dankie
Liza skryf in boodskap news:8m9gi4$fev$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Ja, so om en by.
>
> Liza
>
>
> Elaine wrote in message ...
>> Dankie Liza, maar teen hoeveel grade? Seker so 180 C? Dis mos gewoonlik
>> die standaard vir hoender - of praat ek nou deur my nek hierso?
>>
>> Elaine
>>
>> Liza wrote in message
>> news:8m9907$cac$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>>> Hier is die reseppie vir enige een wat dit wil hê:
>>>
>>> Ek gebruik hoenderborsies omdat dit gouer gaar word.
>>>
>>> Strooi jou soutjie oor jou hoender. Meng mayo, Mrs Balls Perske asook 'n
>>> bietjie van die Hot chutney en room saam. Sit alles saam in 'n
>> oondskottel
>>> (met 'n deksel) en bak in die oond vir so 'n uur of wat by �1 uur of
tot
>> jy
>>> met 'n vurk kan voel die vleis is sag. Bedien met rys en 'n lekker
> slaai.
>>>
>>> Lekker eet.
>>>
>>> Liza
>>>
>>>
>>> Out of Africa wrote in message ...
>>>> Hallo Elaine
>>>>
>>>> Vra vir Liza om jou die resep te stuur... Ek maak nooit volgens resep
> kos
>>>> nie, maar jy moet dit probeer!!!
>>>>
>>>> ooa
>>>>
>>>> Elaine schreef in berichtnieuws
>>>> 398823d4.0@news1.mweb.co.za...
>>>> > Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die
>>>> chutney
>>>> > verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as
>>>> ansjovis)
>>>> > in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis)
>> elke
>>>> > keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek
>> dink
>>>> > nie so nie anyway.
>>>> > Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit
klink
>> na
>>>> > iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender
>>>> resseppie
>>>> > dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met
> hoender
>>>> nie,
>>>> > maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>>>> > perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek
>> nie
>>>> > weet nie.
>>>> > Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye
>>>> reeks
>>>> > Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so
>>>> tussen
>>>> > ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>>>> > Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie
>> speserye
>>>> in
>>>> > party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>>>> > sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek
>>> daai.
>>>> > Elaine
>>>> > Out of Africa wrote in message
>>>> > news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>>> > > Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie...
>>>> > vandaar
>>>> > > dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>> > >
>>>> > > Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in
>> chutney
>>>> > > gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar
> smul
>>>> aan
>>>> > > onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>> > >
>>>> > > As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van
> jou
>>>> > watse
>>>> > > geur chutney dit is...
>>>> > >
>>>> >
>>>> >
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
|
|
|
Re: biltong ? [boodskap #33034 is 'n antwoord op boodskap #32928] |
Wed, 02 August 2000 00:00 |
OUT of Africa[1]
Boodskappe: 13 Geregistreer: July 2000
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Meng chutney met mayonaise, gooi dit oor hoender met mushrooms en druk in
die oond... HEERLIK!!!
Elaine schreef in berichtnieuws
398803d7.0@news1.mweb.co.za...
> Ek probeer darem. Ek het so rukkie terug die resep by my ma gekry en die
> gier het my beetgepak om dit te maak. Ek's darem nie heeltemal useless in
> die kombuis nie.
> My man het gemoan ek moet kos maak, toe besluit ek boerewors en smash gaan
> die maklikste en minste moeite wees. Hy't heeltemal tevrede gelyk.
>
> Elaine
>
> Krokkie wrote in message
> news:39880003$0$227@helios.is.co.za...
>> Ek dog jy kan nie kos maak nie, vra net
>>
>>
>> Krokkie
>>
>>
>
>
|
|
|
Bladsye (3): [1 ] |
|
Gaan na forum:
[ XML-voer ] [ ]
Tyd nou: Sun Dec 22 04:01:29 UTC 2024
|