Resepte [boodskap #15202] |
Tue, 26 May 1998 00:00 |
Besorgd
Boodskappe: 4 Geregistreer: May 1998
Karma: 0
|
Junior Lid |
|
|
Ertjie en Aartappel Skaapvleis Bredie
Bestanddele
15 ml Olie
1 Groot ui, gekap
700 g Skaapskenkel
1 Bief geur blokkie
200 ml Water
3 Groot aartappels, geskil en in kwarte gesny
400 g Ertjies
3 Wortels, geskil en in skywe gesny
25 ml Souspeoier
25 ml Mielieblom
2 ml Roosmaryn
5 ml Pietersielie, gekap
Sout en peper na smaak
Metode
Verhit die olie en braai die uie en dan die vleis.
Voeg die bief geur blokkie en die water by en prut vir 45 minute.
Voeg die aartappels by, laat vir 'n verdere 45 minute prut.
Voeg die ertjies en wortels by en prut vit nog 15 minute.
Meng die souspoeier en mielieblom met 50 ml water. Roer dit in die bredie om dit dik te maak. Geur na smaak.
Die bredie lewer ongeveer 6 porsies
Wenk: Vir lekker toebroodjies, sny die oorskiet bredie fyn, voeg mayonnais by en smeer op brood.
--
Tot weder siens
|
|
|