Karamelmelktert [boodskap #19] |
So, 20 Mei 2018 08:58 |
|
Boerekok
Boodskappe: 38 Geregistreer: Junie 2018
Karma: 0
|
Volle Lid |
|
|
KARAMELMELKTERT
1 pak (200 g) marie-beskuitjies
125 g botter of margarien
90 g mielieblom (2/3 k)
1 liter melk (4 k)
2 ekstra groot eiers
1 blik (380g) karamel-kondensmelk
Verkrummel die beskuitjies. Smelt die botter of margarien. Meng 115 g (1/2 k) daarvan met die beskuitjiekrummels. Hou 15 ml (1 e) van die krummels eenkant. Druk die res styf vas teen die wand en op die boom van 'n tertbak met 'n volume van 2,5 liter (10 k). Maak die mielieblom klontvry aan met 125 ml (1/2 k) van die melk. Skei die eiers en klits die eiergele saam met die mielieblommengsel. Verhit die res van die melk en karamelkondensmelk saam tot kookpunt. (Klits dit indien die kondensmelk nie vanself heeltemal oplos nie). Roer die mielieblommengsel by en roerkook dit tot dik. Roer die oorblywende botter of margarien by. Klits die eierwitte tot styf, maar nie droog nie. Vou dit by die melkpap in. Giet die vulsel in die kors. Strooi die krummels wat eenkant gehou is, bo-oor. Verkil die tert tot styf.
Lewer 'n groot tert.
|
|
|