Radiospeler Radiospeler
 
Supertaal
Kom praat saam!

Tuis » Lekker » Kos & resepte » Piesangkarameltert
Piesangkarameltert [boodskap #18] Sun, 20 May 2018 08:56
Boerekok  is tans af-lyn  Boerekok
Boodskappe: 38
Geregistreer: June 2018
Karma: 0
Volle Lid
PIESANGKARAMELTERT

1 pak (200 g) tennis-beskuitjies
115 g botter of margarien (1/2 k)
3 piesangs
1 blik (380 g) karamel-kondensmelk
125 ml room (1/2 k)

Verhit die oond tot 180°C. Verkrummel die beskuitjies. Smelt die botter of margarien en meng dit daarmee. Druk dit styf vas teen die wand en op die boom van `n tertbak met `n volume van 1 liter (4 k). Skil die piesangs en sny dit skuins in lang skyfies. Pak die skyfies in die tertkors. Klop die karamelkondensmelk liggies en bedek die piesangskyfies daarmee. Bak die tert ongeveer 35 minute lank totdat die kondensmelk blasies vorm. Verkil die tert tot yskoud. Klits die room tot styf. Stapel dit op die karamellaag.

Lewer 'n middelslag-tert.
Vorige onderwerp: Hoendertert
Volgende onderwerp: Karamelmelktert
Gaan na forum:
  

[ XML-voer ] [ RSS ]

Tyd nou: Sat Dec 21 18:36:29 UTC 2024