Radiospeler Radiospeler
 
Supertaal
Kom praat saam!

Tuis » Lekker » Kos & resepte » Hoe eet jy jou biltong?
Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59895] Tue, 09 April 2002 13:51 na volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
My beesbiltong moet nog effe nat wees - sodat ek dit in skyfies kan sny en
op die stoofplaat kan braai.
Annette
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59939 is 'n antwoord op boodskap #59895] Wed, 10 April 2002 06:31 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Ockie van Schalkwyk  is tans af-lyn  Ockie van Schalkwyk
Boodskappe: 153
Geregistreer: December 2000
Karma: 0
Senior Lid
Hmm.....duidelik het jy nog nie van gekapte, droë springbokbiltong in dik
room gehoor nie?

"Annette" skryf in boodskap news:a8url6$15l$1@ctb-nnrp1.saix.net...
> My beesbiltong moet nog effe nat wees - sodat ek dit in skyfies kan sny en
> op die stoofplaat kan braai.
> Annette
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59942 is 'n antwoord op boodskap #59939] Wed, 10 April 2002 06:42 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Quintin  is tans af-lyn  Quintin
Boodskappe: 137
Geregistreer: April 2002
Karma: 0
Senior Lid
"Suidwester" skryf in boodskap news:a90m8k$56i$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
> Hmm.....duidelik het jy nog nie van gekapte, droë springbokbiltong in dik
> room gehoor nie?
> "Annette" wrote in message
> news:a8url6$15l$1@ctb-nnrp1.saix.net...
>> My beesbiltong moet nog effe nat wees - sodat ek dit in skyfies kan sny en
>> op die stoofplaat kan braai.
>> Annette

HEY!!!! STOP JULLE KAK!! NOU!

:-)

Q
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59944 is 'n antwoord op boodskap #59939] Wed, 10 April 2002 06:46 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
O nee, ek het!!! Baaaaaie lekker.
Ek wou net nie al die opsies met een slag gee nie - wil graag van ander
mense se insette ook hoor.
Wou maar net die lus aan die gang kry.:)))
Annette

Suidwester skryf in boodskap news:a90m8k$56i$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
> Hmm.....duidelik het jy nog nie van gekapte, droë springbokbiltong in dik
> room gehoor nie?
> "Annette" wrote in message
> news:a8url6$15l$1@ctb-nnrp1.saix.net...
>> My beesbiltong moet nog effe nat wees - sodat ek dit in skyfies kan sny en
>> op die stoofplaat kan braai.
>> Annette
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59948 is 'n antwoord op boodskap #59944] Wed, 10 April 2002 07:13 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Quintin  is tans af-lyn  Quintin
Boodskappe: 137
Geregistreer: April 2002
Karma: 0
Senior Lid
"Annette" skryf in boodskap news:a90n8f$601$2@ctb-nnrp2.saix.net...
> O nee, ek het!!! Baaaaaie lekker.
> Ek wou net nie al die opsies met een slag gee nie - wil graag van ander
> mense se insette ook hoor.
> Wou maar net die lus aan die gang kry.:)))
> Annette
>
>
Happy now?

Ek sal jou se hoe ek my biltong verkies...

In Suid Afrika,
in die veld (miskien daar net suid van die Molopo),
met my agterent in 'n veldstoeltjie,
by 'n reuse braaivleis vuur,
terwyl die son sak,
en die sterre uitkom.

Terwyl goeie pelle hulself gemaklik skuif,
pype aangesteek word,
ander pelle onthou word,
staaltjies vertel word,
vir grappe gelag word

Die biltong mag nie perfek wees nie,
anders is daar een onderwerp minder om oor te gesels,
en 'n hele string staaltjies minder om stertjies by aan te las

Maar daar moet baie wees,
en die Jimmy Rodgers moet skerp wees,
en die hout moet genoeg wees,
en die nag moet lank wees

Dis hoe ek my biltong eet.

Q
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59957 is 'n antwoord op boodskap #59948] Wed, 10 April 2002 08:11 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Smal skywe?
Dik Skywe?
Vet Aan?
Hoeveel vet aan?
Annette

Q skryf in boodskap news:a90onb$66f$1@helle.btinternet.com...
>
> "Annette" wrote in message
> news:a90n8f$601$2@ctb-nnrp2.saix.net...
>> O nee, ek het!!! Baaaaaie lekker.
>> Ek wou net nie al die opsies met een slag gee nie - wil graag van ander
>> mense se insette ook hoor.
>> Wou maar net die lus aan die gang kry.:)))
>> Annette
>>
>>
> Happy now?
>
> Ek sal jou se hoe ek my biltong verkies...
>
> In Suid Afrika,
> in die veld (miskien daar net suid van die Molopo),
> met my agterent in 'n veldstoeltjie,
> by 'n reuse braaivleis vuur,
> terwyl die son sak,
> en die sterre uitkom.
>
> Terwyl goeie pelle hulself gemaklik skuif,
> pype aangesteek word,
> ander pelle onthou word,
> staaltjies vertel word,
> vir grappe gelag word
>
> Die biltong mag nie perfek wees nie,
> anders is daar een onderwerp minder om oor te gesels,
> en 'n hele string staaltjies minder om stertjies by aan te las
>
> Maar daar moet baie wees,
> en die Jimmy Rodgers moet skerp wees,
> en die hout moet genoeg wees,
> en die nag moet lank wees
>
> Dis hoe ek my biltong eet.
>
> Q
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59959 is 'n antwoord op boodskap #59957] Wed, 10 April 2002 08:21 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Hilda  is tans af-lyn  Hilda
Boodskappe: 383
Geregistreer: August 2003
Karma: 0
Senior Lid
Smal skywe, sonder vet :-). Liefs redelik droog, maar nie té nie.
Hilda.

"Annette" skryf in boodskap news:a90sam$d7a$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Smal skywe?
> Dik Skywe?
> Vet Aan?
> Hoeveel vet aan?
> Annette
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59960 is 'n antwoord op boodskap #59944] Wed, 10 April 2002 08:22 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Quintin  is tans af-lyn  Quintin
Boodskappe: 137
Geregistreer: April 2002
Karma: 0
Senior Lid
"Annette" skryf in boodskap news:a90n8f$601$2@ctb-nnrp2.saix.net...
> O nee, ek het!!! Baaaaaie lekker.
> Ek wou net nie al die opsies met een slag gee nie - wil graag van ander
> mense se insette ook hoor.
> Wou maar net die lus aan die gang kry.:)))
> Annette
>

Ok, jou klein... Nou gaan ek jou terugkry.

Wonder wat die wisselkoerse vandag doen...
da-da-di-da-di-da-da-da....
www.xe.com - enter
di-da-di-da-di-da-da....
oeeee...

Jissie!!!

Sorrie ouens... ek het hierdie as 'n grap begin. Maar dit wat ek hier sien,
is 'n bleddie Griekse tragedie.

Q
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59961 is 'n antwoord op boodskap #59957] Wed, 10 April 2002 08:27 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Hilda  is tans af-lyn  Hilda
Boodskappe: 383
Geregistreer: August 2003
Karma: 0
Senior Lid
Ek moet nog vertel (of het ek al ?) dat ons eintlik ons kennis van Afrikaans
aan biltong dank. In Kinshasa het my man gereeld biltong gemaak - vir eie
gebruik maar ook vir vriende wat dit in SA leer ken het. Eendag ontvang een
van ons vriende 'n Afrikaner by die huis en die Afrikaner (Danie) sien toe
biltong op die tafel. Hy proe daarvan en dink dis baie lekker en hy vra toe
waar ons vriend dit gekry het ... en so het Danie by ons tereggekom, het ons
vriende geword en Afrikaans geleer :-)).

Hilda.

"Annette" skryf in boodskap news:a90sam$d7a$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Smal skywe?
> Dik Skywe?
> Vet Aan?
> Hoeveel vet aan?
> Annette
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59963 is 'n antwoord op boodskap #59959] Wed, 10 April 2002 09:08 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Ek ook Hilda - behalwe die wildsbiltong en volstruisbiltong - dit moet vir
my droog wees.
Lekker kwyl - soos ek:)))
Annette

Hilda skryf in boodskap news:HCSs8.8881$Ze.2785@afrodite.telenet-ops.be...
> Smal skywe, sonder vet :-). Liefs redelik droog, maar nie té nie.
> Hilda.
>
> "Annette" schreef in bericht
> news:a90sam$d7a$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Smal skywe?
>> Dik Skywe?
>> Vet Aan?
>> Hoeveel vet aan?
>> Annette
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59964 is 'n antwoord op boodskap #59960] Wed, 10 April 2002 09:12 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Liewe Q, laat ek jou reghelp - Ode to Joy klink so:
da-da-da-di-di-da-da-da.
da-da-da-di-di-da-da.

Ek verstaan jou treurmare, maar jy moet reg treur, anders konfoes jy die
mense hier;))
Annette

--

Q skryf in boodskap news:a90sno$4bi$1@paris.btinternet.com...
>
> "Annette" wrote in message
> news:a90n8f$601$2@ctb-nnrp2.saix.net...
>> O nee, ek het!!! Baaaaaie lekker.
>> Ek wou net nie al die opsies met een slag gee nie - wil graag van ander
>> mense se insette ook hoor.
>> Wou maar net die lus aan die gang kry.:)))
>> Annette
>>
>
> Ok, jou klein... Nou gaan ek jou terugkry.
>
> Wonder wat die wisselkoerse vandag doen...
> da-da-di-da-di-da-da-da....
> www.xe.com - enter
> di-da-di-da-di-da-da....
> oeeee...
>
> Jissie!!!
>
> Sorrie ouens... ek het hierdie as 'n grap begin. Maar dit wat ek hier sien,
> is 'n bleddie Griekse tragedie.
>
> Q
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59965 is 'n antwoord op boodskap #59961] Wed, 10 April 2002 09:14 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Nee jy het nog nie Hilda - dankie - 'n mooi storie - wat bewys hoe belangrik
kos is :)))
Annette

Hilda skryf in boodskap news:fISs8.8891$Ze.2802@afrodite.telenet-ops.be...
> Ek moet nog vertel (of het ek al ?) dat ons eintlik ons kennis van Afrikaans
> aan biltong dank. In Kinshasa het my man gereeld biltong gemaak - vir eie
> gebruik maar ook vir vriende wat dit in SA leer ken het. Eendag ontvang een
> van ons vriende 'n Afrikaner by die huis en die Afrikaner (Danie) sien toe
> biltong op die tafel. Hy proe daarvan en dink dis baie lekker en hy vra toe
> waar ons vriend dit gekry het ... en so het Danie by ons tereggekom, het ons
> vriende geword en Afrikaans geleer :-)).
>
> Hilda.
>
>
> "Annette" schreef in bericht
> news:a90sam$d7a$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Smal skywe?
>> Dik Skywe?
>> Vet Aan?
>> Hoeveel vet aan?
>> Annette
>
Jy se ertappel... ek se aartappel - was - Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59968 is 'n antwoord op boodskap #59964] Wed, 10 April 2002 09:41 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Quintin  is tans af-lyn  Quintin
Boodskappe: 137
Geregistreer: April 2002
Karma: 0
Senior Lid
"Annette" skryf in boodskap news:a90vk0$jmo$2@ctb-nnrp2.saix.net...
> Liewe Q, laat ek jou reghelp - Ode to Joy klink so:
> da-da-da-di-di-da-da-da.
> da-da-da-di-di-da-da.
>
Dankie Annette

...maar ek moet verkil. Jou weergawe is duidelik die van die Berlynse
Philharmoniese Orkes (BPO) onder leiding van Herbert von Karajan - en hy het
nog altyd bekend gestaan vir sy vinnige tempo.

My weergawe van "Ode to Joy" - ook bekend as "Hey, hier gaan dit nog lekker
raak... Hier moet ons bly." - is die van die Berkshire Informele Badkamer
Koor (Beibak) onder leiding van Quintin van Zyl. So 'n mengelmoes van
Beethoven se 9de en Handel se Watermusiek.

Q
Re: Jy se ertappel... ek se aartappel - was - Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59969 is 'n antwoord op boodskap #59968] Wed, 10 April 2002 09:49 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Hoop julle plaas op jul baniere waar julle jul optredes aankondig dat die
gehoor moet seker maak hul blase is leeg voordat hulle na julle begin
luister:))
Maar jy is reg daar - ek ken die ding soos dit daar geskryf staan deur die
Groot Dowe.
Annette

Q skryf in boodskap news:a911d5$j37$1@paris.btinternet.com...
>
> "Annette" wrote in message
> news:a90vk0$jmo$2@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Liewe Q, laat ek jou reghelp - Ode to Joy klink so:
>> da-da-da-di-di-da-da-da.
>> da-da-da-di-di-da-da.
>>
> Dankie Annette
>
> ...maar ek moet verkil. Jou weergawe is duidelik die van die Berlynse
> Philharmoniese Orkes (BPO) onder leiding van Herbert von Karajan - en hy het
> nog altyd bekend gestaan vir sy vinnige tempo.
>
> My weergawe van "Ode to Joy" - ook bekend as "Hey, hier gaan dit nog lekker
> raak... Hier moet ons bly." - is die van die Berkshire Informele Badkamer
> Koor (Beibak) onder leiding van Quintin van Zyl. So 'n mengelmoes van
> Beethoven se 9de en Handel se Watermusiek.
>
> Q
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59977 is 'n antwoord op boodskap #59944] Wed, 10 April 2002 10:53 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Ockie van Schalkwyk  is tans af-lyn  Ockie van Schalkwyk
Boodskappe: 153
Geregistreer: December 2000
Karma: 0
Senior Lid
Beesbiltong: Nat en vet.
Eland: Soos bees, maar so 'n effe droeër.
Gemsbok: Nog klam
Koedoe: Nog klam [as jy nie jou eie tanne het nie]
Springbok [lekkerste biltong van almal] Nat of droog....gee net!
..........die heel belangrikste van lekker biltong is [a] of die dier
gebloei was en [b] of die vleis rypgemaak was.

Uh, hier in SWA het ek so pas 'n stukkie eland gesny......ek dink aan julle!

"Annette" skryf in boodskap news:a90n8f$601$2@ctb-nnrp2.saix.net...
> O nee, ek het!!! Baaaaaie lekker.
> Ek wou net nie al die opsies met een slag gee nie - wil graag van ander
> mense se insette ook hoor.
> Wou maar net die lus aan die gang kry.:)))
> Annette
>
>
> Suidwester wrote in message
> news:a90m8k$56i$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>> Hmm.....duidelik het jy nog nie van gekapte, droë springbokbiltong in dik
>> room gehoor nie?
>> "Annette" wrote in message
>> news:a8url6$15l$1@ctb-nnrp1.saix.net...
>>> My beesbiltong moet nog effe nat wees - sodat ek dit in skyfies kan sny en
>>> op die stoofplaat kan braai.
>>> Annette
>>>
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59980 is 'n antwoord op boodskap #59977] Wed, 10 April 2002 11:13 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Kekkelbek  is tans af-lyn  Kekkelbek
Boodskappe: 303
Geregistreer: September 2001
Karma: 0
Senior Lid
Suidwester skryf in boodskap news:a915jn$66r$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
> Beesbiltong: Nat en vet.
> Eland: Soos bees, maar so 'n effe droeër.
> Gemsbok: Nog klam
> Koedoe: Nog klam [as jy nie jou eie tanne het nie]
> Springbok [lekkerste biltong van almal] Nat of droog....gee net!
> ..........die heel belangrikste van lekker biltong is [a] of die dier
> gebloei was en [b] of die vleis rypgemaak was.
>
> Uh, hier in SWA het ek so pas 'n stukkie eland gesny......ek dink aan
julle!

Vertel waar jy bly en ek is binne oomblikke daar! Ek en my wederhelf was
self so vir 3 jaar Suidwesters (Keetmanshoop) en verlang soms terug, veral
as 'n gesprek om biltong draai. ;) Daar het ons geleer om lekker
wildsbiltong en droëwors te maak. Het nou die dag weer toegegee aan die lus
vir koedoe droëwors by die slaghuis. Kos my 'n arm en 'n been om 'n
galsterige stukkie droëwors te koop. :(
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #59985 is 'n antwoord op boodskap #59980] Wed, 10 April 2002 12:32 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Kaatjie, ek dink jy moet 'n ernstige kontak opbou met Suidwester, sodat jy
verseker is van 'n verskaffer van goeie biltong. Die man weet wat hy van
praat, en ek is seker hier is 'n grooooot kwyl voor die skerms aan die
gang.:))
Mens kan mos dit langer laat hang as jy dit droër wil hê.
Buitendien smaak slaghuisbiltong mos anders as regte biltong;)
Janee, laat weet maar die koste Suidwester - ek bestel solank gehangde
gehangde Springbokbiltong - niks op aarde lekkerder nie.:.
Annette

Kekkelbek skryf in boodskap news:3cb41e2b.0@news1.mweb.co.za...
>
> Suidwester wrote in message
> news:a915jn$66r$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>> Beesbiltong: Nat en vet.
>> Eland: Soos bees, maar so 'n effe droeër.
>> Gemsbok: Nog klam
>> Koedoe: Nog klam [as jy nie jou eie tanne het nie]
>> Springbok [lekkerste biltong van almal] Nat of droog....gee net!
>> ..........die heel belangrikste van lekker biltong is [a] of die dier
>> gebloei was en [b] of die vleis rypgemaak was.
>>
>> Uh, hier in SWA het ek so pas 'n stukkie eland gesny......ek dink aan
> julle!
>
> Vertel waar jy bly en ek is binne oomblikke daar! Ek en my wederhelf was
> self so vir 3 jaar Suidwesters (Keetmanshoop) en verlang soms terug, veral
> as 'n gesprek om biltong draai. ;) Daar het ons geleer om lekker
> wildsbiltong en droëwors te maak. Het nou die dag weer toegegee aan die lus
> vir koedoe droëwors by die slaghuis. Kos my 'n arm en 'n been om 'n
> galsterige stukkie droëwors te koop. :(
>
Is jou biltong te nat? [boodskap #60010 is 'n antwoord op boodskap #59985] Wed, 10 April 2002 20:17 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Rennie Oster  is tans af-lyn  Rennie Oster
Boodskappe: 72
Geregistreer: August 2001
Karma: 0
Volle Lid
"Annette"
Mens kan mos dit langer laat hang as jy dit droër wil hê.

Rennie
Hei, hierdie is nie 'n seksgroep nie, hoor :-(
Re: Is jou biltong te nat? [boodskap #60019 is 'n antwoord op boodskap #60010] Thu, 11 April 2002 04:24 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
"Annette"
> Mens kan mos dit langer laat hang as jy dit droër wil hê.
>
> Rennie
> Hei, hierdie is nie 'n seksgroep nie, hoor :-(

Annette:
:))))Hang maar nog bietjie langer hier rond, dan sal jy sien hier is baie
seksie mense:))))

>
Re: Is jou biltong te nat? [boodskap #60038 is 'n antwoord op boodskap #60019] Thu, 11 April 2002 08:58 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Rennie Oster  is tans af-lyn  Rennie Oster
Boodskappe: 72
Geregistreer: August 2001
Karma: 0
Volle Lid
"Annette"
> Mens kan mos dit langer laat hang as jy dit droër wil hê.
>
> Rennie
> Hei, hierdie is nie 'n seksgroep nie, hoor :-(

Annette:
:))))Hang maar nog bietjie langer hier rond, dan sal jy sien hier
is baie seksie mense:))))

Rennie
As ek te lank hier uithang gaan my renosterhoring hulle dalk mal maak..
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60063 is 'n antwoord op boodskap #59977] Thu, 11 April 2002 15:44 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Sakkie[4]  is tans af-lyn  Sakkie[4]
Boodskappe: 383
Geregistreer: November 2001
Karma: 0
Senior Lid
Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.

Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang my elke keer
met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter op!!!!!

"Suidwester" wrote in message

[[knip]]
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60064 is 'n antwoord op boodskap #60063] Thu, 11 April 2002 16:22 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik botter op die
posbrood weggesink is;))
Annette

Sakkie skryf in boodskap news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
> Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
> vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>
> Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang my elke keer
> met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter op!!!!!
>
> "Suidwester" wrote in message
>
> [[knip]]
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60073 is 'n antwoord op boodskap #60063] Thu, 11 April 2002 17:54 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Die Veldmuis  is tans af-lyn  Die Veldmuis
Boodskappe: 304
Geregistreer: April 2002
Karma: 0
Senior Lid
On Thu, 11 Apr 2002 17:44:09 +0200, "Sakkie" wrote:

> Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
> vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.

Sakkie, hier by ons op die berge en in die dale (en koppies
natuurlik:-) groei die Suikerbos (wat ook die Transvaalse Protea
genoem word vanweë sy Protea tipe blom). Dit is wel 'n beskermde
plant maar as jy rondkyk kry jy omgevalle droë stompe langs die
pad. Dìt is waarop ek braai en watter heerlike gerookte geur
laat dit na.

DD
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60120 is 'n antwoord op boodskap #60073] Fri, 12 April 2002 06:21 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Sakkie[4]  is tans af-lyn  Sakkie[4]
Boodskappe: 383
Geregistreer: November 2001
Karma: 0
Senior Lid
"Davie Davis" skryf in boodskap news:u6jbbuc5qq298tlcf28hbkde4330uh12j0@4ax.com...
> On Thu, 11 Apr 2002 17:44:09 +0200, "Sakkie" wrote:
>
>> Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
>> vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>
> Sakkie, hier by ons op die berge en in die dale (en koppies
> natuurlik:-) [[knip]]
>
> DD

Ek wou jou nou net vra waar sien jy die berge hier in ons wêreld. Ek ry so
wragtag nie 250km agter 'n berg aan om hout te kap nie. :-))))
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60123 is 'n antwoord op boodskap #60064] Fri, 12 April 2002 06:47 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Sakkie[4]  is tans af-lyn  Sakkie[4]
Boodskappe: 383
Geregistreer: November 2001
Karma: 0
Senior Lid
Nee-e-e-e-e-e man Nettie, wat is dit met jou en biltong op allerhande
snaakse goed. Biltonggoed moet eerstens beesbiltong wees (eland is ook nie
vêr daarvandaan nie). Al die ander eet jy vir die snaaksegeit. Hy moet net
daar wees waar die laaste rooi in die middel weg is met ander woorde klam,
maar nie meer nat nie. 8-10 mm dik so jy begin hom so rondom 20mm dik
wanneer jy die vleis sny. DD hier in ons wêreld moet jy maar dunner begin
anders muf hy maklik. Die vet moet so 5-6mm dik aan die rand sit. Dit is
die enigste vet wat ek in my bek kan sit. Enigiets anders en ek skiet 'n kat
net daar.

Sê 'n biltongtjie sny jy met 'n lekker skerp Joseph Rodger, 'n Puma Duke
werk ook maar hy't nie die karakter nie, so 4mm dik en dan eet jy hom saam
met 'n lekker kasie en jy sluk hulle af met 'n goeie rooie. So 'n kuier
geniet jy natuurlik éérs baie saam met die regte een en op 'n koel aand
sodat 'n ou kan lekker naby mekaar slaap wanneer dit sulke tyd raak.

Die dokter kla steen en been oor te veel proteïne, cholestrol, "gout" en wie
weet wat als nog, maar sy moer ook, 'n man doen dit mos darem nie elke dag
nie.

"Annette" skryf in boodskap news:a94eah$8tj5$1@ID-92016.news.dfncis.de...
> Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik botter op die
> posbrood weggesink is;))
> Annette
>
>
> Sakkie wrote in message
news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
>> Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
>> vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>>
>> Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang my elke keer
>> met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter op!!!!!
>>
>> "Suidwester" wrote in message
>>
>> knip
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60129 is 'n antwoord op boodskap #60123] Fri, 12 April 2002 10:39 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Ockie van Schalkwyk  is tans af-lyn  Ockie van Schalkwyk
Boodskappe: 153
Geregistreer: December 2000
Karma: 0
Senior Lid
Duidelik het ons vriend nog nooit springbokbiltong geëet nie? Al die bese
en elande in die wêreld ruil ek nie vir springbok nie. Nat of droog, hy's
koning. Sy vleis is eintlik so lekker dat ons mense hier in die woestyn
dit eerder as nat vleis gebruik as om dit op biltong te mors. Het jy al 'n
na-reën springbok se rib op 'n rooster gehad? Dis nie so vulgêr vet soos
'n skaap s'n nie, net so 'n lagie vet om die smaakkliere lekker sp.ls te
maak!

"Sakkie" skryf in boodskap news:3cb682b4$0$236@hades.is.co.za...
> Nee-e-e-e-e-e man Nettie, wat is dit met jou en biltong op allerhande
> snaakse goed. Biltonggoed moet eerstens beesbiltong wees (eland is ook nie
> vér daarvandaan nie). Al die ander eet jy vir die snaaksegeit. Hy moet net
> daar wees waar die laaste rooi in die middel weg is met ander woorde klam,
> maar nie meer nat nie. 8-10 mm dik so jy begin hom so rondom 20mm dik
> wanneer jy die vleis sny. DD hier in ons wêreld moet jy maar dunner begin
> anders muf hy maklik. Die vet moet so 5-6mm dik aan die rand sit. Dit is
> die enigste vet wat ek in my bek kan sit. Enigiets anders en ek skiet 'n kat
> net daar.
>
> Sê 'n biltongtjie sny jy met 'n lekker skerp Joseph Rodger, 'n Puma Duke
> werk ook maar hy't nie die karakter nie, so 4mm dik en dan eet jy hom saam
> met 'n lekker kasie en jy sluk hulle af met 'n goeie rooie. So 'n kuier
> geniet jy natuurlik éérs baie saam met die regte een en op 'n koel aand
> sodat 'n ou kan lekker naby mekaar slaap wanneer dit sulke tyd raak.
>
> Die dokter kla steen en been oor te veel proteïne, cholestrol, "gout" en wie
> weet wat als nog, maar sy moer ook, 'n man doen dit mos darem nie elke dag
> nie.
>
> "Annette" wrote in message
> news:a94eah$8tj5$1@ID-92016.news.dfncis.de...
>> Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik botter op die
>> posbrood weggesink is;))
>> Annette
>>
>>
>> Sakkie wrote in message
> news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
>>> Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
>>> vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>>>
>>> Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang my elke keer
>>> met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter op!!!!!
>>>
>>> "Suidwester" wrote in message
>>>
>>> knip
>>>
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60145 is 'n antwoord op boodskap #60129] Fri, 12 April 2002 15:55 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Sakkie[4]  is tans af-lyn  Sakkie[4]
Boodskappe: 383
Geregistreer: November 2001
Karma: 0
Senior Lid
Ja oukei Suidwester, jy't jou punt gemaak :-))))) Waar in Suid-wes is jy.
Die ouens wat springbokke jag is mos bietjie suid. Mariëntal en
Keetmanshoop omgewing. Ek self is meer vertroud met Okahanja en noord en
wes van daar af. Okahanja was beeswêreld toe ek laas daar was. Groot maats
is Gert en oom Dirk Coetzee net buite Okahanja(Okahandja????)

"Suidwester" skryf in boodskap news:a96dh0$kl3$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
> Duidelik het ons vriend nog nooit springbokbiltong geëet nie? Al die bese
> en elande in die wêreld ruil ek nie vir springbok nie. Nat of droog, hy's
> koning. Sy vleis is eintlik so lekker dat ons mense hier in die woestyn
> dit eerder as nat vleis gebruik as om dit op biltong te mors. Het jy al 'n
> na-reën springbok se rib op 'n rooster gehad? Dis nie so vulgêr vet soos
> 'n skaap s'n nie, net so 'n lagie vet om die smaakkliere lekker sp.ls te
> maak!
> "Sakkie" wrote in message
> news:3cb682b4$0$236@hades.is.co.za...
>> Nee-e-e-e-e-e man Nettie, wat is dit met jou en biltong op allerhande
>> snaakse goed. Biltonggoed moet eerstens beesbiltong wees (eland is ook nie
>> vér daarvandaan nie). Al die ander eet jy vir die snaaksegeit. Hy moet net
>> daar wees waar die laaste rooi in die middel weg is met ander woorde klam,
>> maar nie meer nat nie. 8-10 mm dik so jy begin hom so rondom 20mm dik
>> wanneer jy die vleis sny. DD hier in ons wêreld moet jy maar dunner begin
>> anders muf hy maklik. Die vet moet so 5-6mm dik aan die rand sit. Dit is
>> die enigste vet wat ek in my bek kan sit. Enigiets anders en ek skiet 'n kat
>> net daar.
>>
>> Sê 'n biltongtjie sny jy met 'n lekker skerp Joseph Rodger, 'n Puma Duke
>> werk ook maar hy't nie die karakter nie, so 4mm dik en dan eet jy hom saam
>> met 'n lekker kasie en jy sluk hulle af met 'n goeie rooie. So 'n kuier
>> geniet jy natuurlik éérs baie saam met die regte een en op 'n koel aand
>> sodat 'n ou kan lekker naby mekaar slaap wanneer dit sulke tyd raak.
>>
>> Die dokter kla steen en been oor te veel proteïne, cholestrol, "gout" en wie
>> weet wat als nog, maar sy moer ook, 'n man doen dit mos darem nie elke dag
>> nie.
>>
>> "Annette" wrote in message
>> news:a94eah$8tj5$1@ID-92016.news.dfncis.de...
>>> Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik botter op die
>>> posbrood weggesink is;))
>>> Annette
>>>
>>>
>>> Sakkie wrote in message
>> news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
>>>> Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
>>>> vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>>>>
>>>> Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang my elke keer
>>>> met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter op!!!!!
>>>>
>>>> "Suidwester" wrote in message
>>>>
>>>> knip
>>>>
>>>
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60211 is 'n antwoord op boodskap #60145] Sat, 13 April 2002 10:52 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Ockie van Schalkwyk  is tans af-lyn  Ockie van Schalkwyk
Boodskappe: 153
Geregistreer: December 2000
Karma: 0
Senior Lid
Ek gooi meer kus se kant toe [wes]. Springbokke kry jy suid, wes en oos
van die land tot op die hoogte van omtrent Okahandja. Dis nou natuurlik,
maar baie ouens koop hom aan vir jagdoeleindes. Ook in die Etosha is daar
duisende. Die springbok is 'n wonderlike dier. Wee' jy as 'n klomp bokke
in 'n kamp het, besluit hulle self wat hulle getalle gaan wees? Dun jy
hulle uit dan is hulle volgende jaar weer by hul optimum. Net so kan 'n
ooi 'vat' en as dit nie reg reën nie, sal die fetus nie ontwikkel nie? Het
jy al ooit gesien hoe 'n springbok aan't holle kan gaan oor die vlaktes van
die Namib en gedink het dis mal om so te skrik? Dit skrik nie.....dit koel
af!

"Sakkie" skryf in boodskap news:3cb7030c$0$228@hades.is.co.za...
> Ja oukei Suidwester, jy't jou punt gemaak :-))))) Waar in Suid-wes is jy.
> Die ouens wat springbokke jag is mos bietjie suid. Mariëntal en
> Keetmanshoop omgewing. Ek self is meer vertroud met Okahanja en noord en
> wes van daar af. Okahanja was beeswêreld toe ek laas daar was. Groot maats
> is Gert en oom Dirk Coetzee net buite Okahanja(Okahandja????)
>
> "Suidwester" wrote in message
> news:a96dh0$kl3$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>> Duidelik het ons vriend nog nooit springbokbiltong geëet nie? Al die bese
>> en elande in die wêreld ruil ek nie vir springbok nie. Nat of droog, hy's
>> koning. Sy vleis is eintlik so lekker dat ons mense hier in die woestyn
>> dit eerder as nat vleis gebruik as om dit op biltong te mors. Het jy al 'n
>> na-reën springbok se rib op 'n rooster gehad? Dis nie so vulgêr vet soos
>> 'n skaap s'n nie, net so 'n lagie vet om die smaakkliere lekker sp.ls te
>> maak!
>> "Sakkie" wrote in message
>> news:3cb682b4$0$236@hades.is.co.za...
>>> Nee-e-e-e-e-e man Nettie, wat is dit met jou en biltong op allerhande
>>> snaakse goed. Biltonggoed moet eerstens beesbiltong wees (eland is ook nie
>>> vér daarvandaan nie). Al die ander eet jy vir die snaaksegeit. Hy moet net
>>> daar wees waar die laaste rooi in die middel weg is met ander woorde klam,
>>> maar nie meer nat nie. 8-10 mm dik so jy begin hom so rondom 20mm dik
>>> wanneer jy die vleis sny. DD hier in ons wêreld moet jy maar dunner begin
>>> anders muf hy maklik. Die vet moet so 5-6mm dik aan die rand sit. Dit is
>>> die enigste vet wat ek in my bek kan sit. Enigiets anders en ek skiet 'n kat
>>> net daar.
>>>
>>> Sê 'n biltongtjie sny jy met 'n lekker skerp Joseph Rodger, 'n Puma Duke
>>> werk ook maar hy't nie die karakter nie, so 4mm dik en dan eet jy hom saam
>>> met 'n lekker kasie en jy sluk hulle af met 'n goeie rooie. So 'n kuier
>>> geniet jy natuurlik éérs baie saam met die regte een en op 'n koel aand
>>> sodat 'n ou kan lekker naby mekaar slaap wanneer dit sulke tyd raak.
>>>
>>> Die dokter kla steen en been oor te veel proteïne, cholestrol, "gout" en wie
>>> weet wat als nog, maar sy moer ook, 'n man doen dit mos darem nie elke dag
>>> nie.
>>>
>>> "Annette" wrote in message
>>> news:a94eah$8tj5$1@ID-92016.news.dfncis.de...
>>>> Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik botter op die
>>>> posbrood weggesink is;))
>>>> Annette
>>>>
>>>>
>>>> Sakkie wrote in message
>>> news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
>>>> > Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole waarmee die
>>>> > vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>>>> >
>>>> > Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang my elke keer
>>>> > met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter op!!!!!
>>>> >
>>>> > "Suidwester" wrote in message
>>>> >
>>>> > knip
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60215 is 'n antwoord op boodskap #60211] Sat, 13 April 2002 11:19 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
:)))) Ek hou van daardie koel af beskrywing:)))
Niks vir my mooier as 'n klomp springbokke al springende oor die veld nie.
Ek is seker mens kan 'n video van so 'n gebeurtenis neem en 'n stuk musiek
daarop komponeer of speel - net soos wat hulle doen met die waterorrels -
maar net andersom:)

Annette

Suidwester skryf in boodskap news:a992kj$s34$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
> Ek gooi meer kus se kant toe [wes]. Springbokke kry jy suid, wes en oos
> van die land tot op die hoogte van omtrent Okahandja. Dis nou natuurlik,
> maar baie ouens koop hom aan vir jagdoeleindes. Ook in die Etosha is daar
> duisende. Die springbok is 'n wonderlike dier. Wee' jy as 'n klomp bokke
> in 'n kamp het, besluit hulle self wat hulle getalle gaan wees? Dun jy
> hulle uit dan is hulle volgende jaar weer by hul optimum. Net so kan 'n
> ooi 'vat' en as dit nie reg reën nie, sal die fetus nie ontwikkel nie? Het
> jy al ooit gesien hoe 'n springbok aan't holle kan gaan oor die vlaktes van
> die Namib en gedink het dis mal om so te skrik? Dit skrik nie.....dit koel
> af!
> "Sakkie" wrote in message
> news:3cb7030c$0$228@hades.is.co.za...
>> Ja oukei Suidwester, jy't jou punt gemaak :-))))) Waar in Suid-wes is jy.
>> Die ouens wat springbokke jag is mos bietjie suid. Mariëntal en
>> Keetmanshoop omgewing. Ek self is meer vertroud met Okahanja en noord en
>> wes van daar af. Okahanja was beeswêreld toe ek laas daar was. Groot
> maats
>> is Gert en oom Dirk Coetzee net buite Okahanja(Okahandja????)
>>
>> "Suidwester" wrote in message
>> news:a96dh0$kl3$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>>> Duidelik het ons vriend nog nooit springbokbiltong geëet nie? Al die
>> bese
>>> en elande in die wêreld ruil ek nie vir springbok nie. Nat of droog,
>> hy's
>>> koning. Sy vleis is eintlik so lekker dat ons mense hier in die
> woestyn
>>> dit eerder as nat vleis gebruik as om dit op biltong te mors. Het jy
> al
>> 'n
>>> na-reën springbok se rib op 'n rooster gehad? Dis nie so vulgêr vet
> soos
>>> 'n skaap s'n nie, net so 'n lagie vet om die smaakkliere lekker sp.ls te
>>> maak!
>>> "Sakkie" wrote in message
>>> news:3cb682b4$0$236@hades.is.co.za...
>>>> Nee-e-e-e-e-e man Nettie, wat is dit met jou en biltong op allerhande
>>>> snaakse goed. Biltonggoed moet eerstens beesbiltong wees (eland is
> ook
>>> nie
>>>> vér daarvandaan nie). Al die ander eet jy vir die snaaksegeit. Hy
> moet
>>> net
>>>> daar wees waar die laaste rooi in die middel weg is met ander woorde
>> klam,
>>>> maar nie meer nat nie. 8-10 mm dik so jy begin hom so rondom 20mm dik
>>>> wanneer jy die vleis sny. DD hier in ons wêreld moet jy maar dunner
>> begin
>>>> anders muf hy maklik. Die vet moet so 5-6mm dik aan die rand sit.
> Dit
>> is
>>>> die enigste vet wat ek in my bek kan sit. Enigiets anders en ek
skiet
> 'n
>>> kat
>>>> net daar.
>>>>
>>>> Sê 'n biltongtjie sny jy met 'n lekker skerp Joseph Rodger, 'n Puma
> Duke
>>>> werk ook maar hy't nie die karakter nie, so 4mm dik en dan eet jy
hom
>> saam
>>>> met 'n lekker kasie en jy sluk hulle af met 'n goeie rooie. So 'n
> kuier
>>>> geniet jy natuurlik éérs baie saam met die regte een en op 'n koel
> aand
>>>> sodat 'n ou kan lekker naby mekaar slaap wanneer dit sulke tyd raak.
>>>>
>>>> Die dokter kla steen en been oor te veel proteïne, cholestrol,
"gout"
> en
>>> wie
>>>> weet wat als nog, maar sy moer ook, 'n man doen dit mos darem nie
elke
>> dag
>>>> nie.
>>>>
>>>> "Annette" wrote in message
>>>> news:a94eah$8tj5$1@ID-92016.news.dfncis.de...
>>>> > Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik botter
op
>> die
>>>> > posbrood weggesink is;))
>>>> > Annette
>>>> >
>>>> >
>>>> > Sakkie wrote in message
>>>> news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
>>>> > > Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole
>> waarmee
>>>> die
>>>> > > vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>>>> > >
>>>> > > Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang my
>> elke
>>>> keer
>>>> > > met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter op!!!!!
>>>> > >
>>>> > > "Suidwester" wrote in message
>>>> > >
>>>> > > [[knip]]
>>>> > >
>>>> > >
>>>> >
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60238 is 'n antwoord op boodskap #60211] Sat, 13 April 2002 20:30 Na vorige boodskapna volgende boodskap
®Tobie©  is tans af-lyn  ®Tobie©
Boodskappe: 379
Geregistreer: September 2001
Karma: 0
Senior Lid
"Suidwester"
Net so kan 'n ooi 'vat' en as dit nie reg reën nie, sal die
fetus nie ontwikkel nie?
~~~~~~~~~~~~
pappagaaie in gevangeskap doen dieselfde, al kry hulle die beste
kos en skoonste water elke dag van hulle lewe. Die eiers bly
onbevrug.
--
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nuus uit Luanda
Angola uitreiking / outreach
http://walk.isat.co.za
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60260 is 'n antwoord op boodskap #60238] Sun, 14 April 2002 07:05 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Die Veldmuis  is tans af-lyn  Die Veldmuis
Boodskappe: 304
Geregistreer: April 2002
Karma: 0
Senior Lid
On Sat, 13 Apr 2002 22:30:04 +0200, "Tobie" wrote:

> "Suidwester"
> Net so kan 'n ooi 'vat' en as dit nie reg reën nie, sal die
> fetus nie ontwikkel nie?
> ~~~~~~~~~~~~
> pappagaaie in gevangeskap doen dieselfde, al kry hulle die beste
> kos en skoonste water elke dag van hulle lewe. Die eiers bly
> onbevrug.

En dan doen hulle soos mense doen? Beskuldig die mammagaaie?
Stuur die mammagaaie na spesialiste toe? Want dit kan mos nie die
pappagaaie se skuld wees nie:-)
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60275 is 'n antwoord op boodskap #60260] Sun, 14 April 2002 17:27 Na vorige boodskapna volgende boodskap
®Tobie©  is tans af-lyn  ®Tobie©
Boodskappe: 379
Geregistreer: September 2001
Karma: 0
Senior Lid
"DD"
> En dan doen hulle soos mense doen? Beskuldig die mammagaaie?
> Stuur die mammagaaie na spesialiste toe? Want dit kan mos nie
die pappagaaie se skuld wees nie:-)
~~~~~~~~~~~
hmmmm .... die didi is weer skerp op 'n Sondagoggend, sien dit
was net so voor kerk, 09:05 :-)
die weggesteekte bladsy kan slegs vanaf die default.htm binne
gegaan word.
--
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Latest news from Luanda
Vars nuus uit Luanda
http://walk.isat.co.za
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60323 is 'n antwoord op boodskap #60215] Mon, 15 April 2002 13:09 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Ockie van Schalkwyk  is tans af-lyn  Ockie van Schalkwyk
Boodskappe: 153
Geregistreer: December 2000
Karma: 0
Senior Lid
Hey, ek's ernstig! 'n Springbok wat aan't holle gaan se bloedtemperatuur
verhoog tot waar dit hoër is as die warm lug van die woestyn, dan
transformeer die hitte vanuit sy liggaam na die atmosfeer toe en die bok
koel af. 'n Sprimmer is een van die wondere van die natuur, maar word
eintlik nie erken nie. Dis mos net olifant en gemsbok wat almal oor dweep
oor dit in die woestyn kan oorleef, maar eintlik is die sprimmer net so
aangepas, indien nie nog beter nie. Jy moet sy piepie sien as dit werklik
droog is.......dis amper soos stroop. Hy gee net die minimum vog vry.
Het jy al ooit 'n lemoen of druiwe geëet wat uit ons droë land kom?
Weens die hoër temperatuur en minder water word die vrugte baie soeter.
Kyk maar na die sultanas van Upington........die Kaap kan nie bykom nie.
Dinge is te geil daar........ek wonder of Gloudina se pa ook die
rosyntjiestap gedoen het.........uh, dis nou voor sy weggevlug het van haar
verlede?

"Annette" skryf in boodskap news:a9949o$1ak1o$4@ID-92016.news.dfncis.de...
> :)))) Ek hou van daardie koel af beskrywing:)))
> Niks vir my mooier as 'n klomp springbokke al springende oor die veld nie.
> Ek is seker mens kan 'n video van so 'n gebeurtenis neem en 'n stuk musiek
> daarop komponeer of speel - net soos wat hulle doen met die waterorrels -
> maar net andersom:)
>
> Annette
>
>
>
> Suidwester wrote in message
> news:a992kj$s34$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>> Ek gooi meer kus se kant toe [wes]. Springbokke kry jy suid, wes en oos
>> van die land tot op die hoogte van omtrent Okahandja. Dis nou natuurlik,
>> maar baie ouens koop hom aan vir jagdoeleindes. Ook in die Etosha is
> daar
>> duisende. Die springbok is 'n wonderlike dier. Wee' jy as 'n klomp
> bokke
>> in 'n kamp het, besluit hulle self wat hulle getalle gaan wees? Dun jy
>> hulle uit dan is hulle volgende jaar weer by hul optimum. Net so kan 'n
>> ooi 'vat' en as dit nie reg reën nie, sal die fetus nie ontwikkel nie?
> Het
>> jy al ooit gesien hoe 'n springbok aan't holle kan gaan oor die vlaktes
> van
>> die Namib en gedink het dis mal om so te skrik? Dit skrik nie.....dit
> koel
>> af!
>> "Sakkie" wrote in message
>> news:3cb7030c$0$228@hades.is.co.za...
>>> Ja oukei Suidwester, jy't jou punt gemaak :-))))) Waar in Suid-wes is
> jy.
>>> Die ouens wat springbokke jag is mos bietjie suid. Mariëntal en
>>> Keetmanshoop omgewing. Ek self is meer vertroud met Okahanja en noord
> en
>>> wes van daar af. Okahanja was beeswêreld toe ek laas daar was. Groot
>> maats
>>> is Gert en oom Dirk Coetzee net buite Okahanja(Okahandja????)
>>>
>>> "Suidwester" wrote in message
>>> news:a96dh0$kl3$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>>>> Duidelik het ons vriend nog nooit springbokbiltong geëet nie? Al
die
>>> bese
>>>> en elande in die wêreld ruil ek nie vir springbok nie. Nat of
droog,
>>> hy's
>>>> koning. Sy vleis is eintlik so lekker dat ons mense hier in die
>> woestyn
>>>> dit eerder as nat vleis gebruik as om dit op biltong te mors. Het
jy
>> al
>>> 'n
>>>> na-reën springbok se rib op 'n rooster gehad? Dis nie so vulgêr
vet
>> soos
>>>> 'n skaap s'n nie, net so 'n lagie vet om die smaakkliere lekker
sp.ls
> te
>>>> maak!
>>>> "Sakkie" wrote in message
>>>> news:3cb682b4$0$236@hades.is.co.za...
>>>> > Nee-e-e-e-e-e man Nettie, wat is dit met jou en biltong op
> allerhande
>>>> > snaakse goed. Biltonggoed moet eerstens beesbiltong wees (eland
is
>> ook
>>>> nie
>>>> > vér daarvandaan nie). Al die ander eet jy vir die snaaksegeit.
Hy
>> moet
>>>> net
>>>> > daar wees waar die laaste rooi in die middel weg is met ander
woorde
>>> klam,
>>>> > maar nie meer nat nie. 8-10 mm dik so jy begin hom so rondom 20mm
> dik
>>>> > wanneer jy die vleis sny. DD hier in ons wêreld moet jy maar
dunner
>>> begin
>>>> > anders muf hy maklik. Die vet moet so 5-6mm dik aan die rand sit.
>> Dit
>>> is
>>>> > die enigste vet wat ek in my bek kan sit. Enigiets anders en ek
> skiet
>> 'n
>>>> kat
>>>> > net daar.
>>>> >
>>>> > Sê 'n biltongtjie sny jy met 'n lekker skerp Joseph Rodger, 'n
Puma
>> Duke
>>>> > werk ook maar hy't nie die karakter nie, so 4mm dik en dan eet jy
> hom
>>> saam
>>>> > met 'n lekker kasie en jy sluk hulle af met 'n goeie rooie. So 'n
>> kuier
>>>> > geniet jy natuurlik éérs baie saam met die regte een en op 'n koel
>> aand
>>>> > sodat 'n ou kan lekker naby mekaar slaap wanneer dit sulke tyd raak.
>>>> >
>>>> > Die dokter kla steen en been oor te veel proteïne, cholestrol,
> "gout"
>> en
>>>> wie
>>>> > weet wat als nog, maar sy moer ook, 'n man doen dit mos darem nie
> elke
>>> dag
>>>> > nie.
>>>> >
>>>> > "Annette" wrote in message
>>>> > news:a94eah$8tj5$1@ID-92016.news.dfncis.de...
>>>> > > Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik botter
> op
>>> die
>>>> > > posbrood weggesink is;))
>>>> > > Annette
>>>> > >
>>>> > >
>>>> > > Sakkie wrote in message
>>>> > news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
>>>> > > > Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole
>>> waarmee
>>>> > die
>>>> > > > vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>>>> > > >
>>>> > > > Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy vang
my
>>> elke
>>>> > keer
>>>> > > > met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter
> op!!!!!
>>>> > > >
>>>> > > > "Suidwester" wrote in message
>>>> > > >
>>>> > > > [[knip]]
>>>> > > >
>>>> > > >
>>>> > >
>>>> > >
>>>> >
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60325 is 'n antwoord op boodskap #60323] Mon, 15 April 2002 13:27 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Annette  is tans af-lyn  Annette
Boodskappe: 11112
Geregistreer: August 2003
Karma: 1
Senior Lid
Wat probeer jy vir my te sê Suidwester?
Dat ek springbokpiepie moet kom proe?
As dit soet genoeg is, sal ek - ek het 'n verskriklike soet tand;)))

Nee, ek glo jy was ernstig -ek het jou net bietjie verkeerd verstaan -
gedog dis was een van die redes hoekom hulle so spring-spring hardloop - om
bietjie asem te skep en af te koel van al die ander warm lywe om hulle.

Dankie vir die interesante inligting.
Annette

Suidwester skryf in boodskap news:a9ejeu$17r1$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
> Hey, ek's ernstig! 'n Springbok wat aan't holle gaan se bloedtemperatuur
> verhoog tot waar dit hoër is as die warm lug van die woestyn, dan
> transformeer die hitte vanuit sy liggaam na die atmosfeer toe en die bok
> koel af. 'n Sprimmer is een van die wondere van die natuur, maar word
> eintlik nie erken nie. Dis mos net olifant en gemsbok wat almal oor dweep
> oor dit in die woestyn kan oorleef, maar eintlik is die sprimmer net so
> aangepas, indien nie nog beter nie. Jy moet sy piepie sien as dit werklik
> droog is.......dis amper soos stroop. Hy gee net die minimum vog vry.
> Het jy al ooit 'n lemoen of druiwe geëet wat uit ons droë land kom?
> Weens die hoër temperatuur en minder water word die vrugte baie soeter.
> Kyk maar na die sultanas van Upington........die Kaap kan nie bykom nie.
> Dinge is te geil daar........ek wonder of Gloudina se pa ook die
> rosyntjiestap gedoen het.........uh, dis nou voor sy weggevlug het van haar
> verlede?
> "Annette" wrote in message
> news:a9949o$1ak1o$4@ID-92016.news.dfncis.de...
>> :)))) Ek hou van daardie koel af beskrywing:)))
>> Niks vir my mooier as 'n klomp springbokke al springende oor die veld nie.
>> Ek is seker mens kan 'n video van so 'n gebeurtenis neem en 'n stuk musiek
>> daarop komponeer of speel - net soos wat hulle doen met die waterorrels -
>> maar net andersom:)
>>
>> Annette
>>
>>
>>
>> Suidwester wrote in message
>> news:a992kj$s34$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>>> Ek gooi meer kus se kant toe [wes]. Springbokke kry jy suid, wes en
> oos
>>> van die land tot op die hoogte van omtrent Okahandja. Dis nou
> natuurlik,
>>> maar baie ouens koop hom aan vir jagdoeleindes. Ook in die Etosha is
>> daar
>>> duisende. Die springbok is 'n wonderlike dier. Wee' jy as 'n klomp
>> bokke
>>> in 'n kamp het, besluit hulle self wat hulle getalle gaan wees? Dun jy
>>> hulle uit dan is hulle volgende jaar weer by hul optimum. Net so kan
> 'n
>>> ooi 'vat' en as dit nie reg reën nie, sal die fetus nie ontwikkel nie?
>> Het
>>> jy al ooit gesien hoe 'n springbok aan't holle kan gaan oor die
vlaktes
>> van
>>> die Namib en gedink het dis mal om so te skrik? Dit skrik
nie.....dit
>> koel
>>> af!
>>> "Sakkie" wrote in message
>>> news:3cb7030c$0$228@hades.is.co.za...
>>>> Ja oukei Suidwester, jy't jou punt gemaak :-))))) Waar in Suid-wes
is
>> jy.
>>>> Die ouens wat springbokke jag is mos bietjie suid. Mariëntal en
>>>> Keetmanshoop omgewing. Ek self is meer vertroud met Okahanja en
noord
>> en
>>>> wes van daar af. Okahanja was beeswêreld toe ek laas daar was.
Groot
>>> maats
>>>> is Gert en oom Dirk Coetzee net buite Okahanja(Okahandja????)
>>>>
>>>> "Suidwester" wrote in message
>>>> news:a96dh0$kl3$1@nnrp01.ops.uunet.co.za...
>>>> > Duidelik het ons vriend nog nooit springbokbiltong geëet nie? Al
> die
>>>> bese
>>>> > en elande in die wêreld ruil ek nie vir springbok nie. Nat of
> droog,
>>>> hy's
>>>> > koning. Sy vleis is eintlik so lekker dat ons mense hier in die
>>> woestyn
>>>> > dit eerder as nat vleis gebruik as om dit op biltong te mors.
Het
> jy
>>> al
>>>> 'n
>>>> > na-reën springbok se rib op 'n rooster gehad? Dis nie so vulgêr
> vet
>>> soos
>>>> > 'n skaap s'n nie, net so 'n lagie vet om die smaakkliere lekker
> sp.ls
>> te
>>>> > maak!
>>>> > "Sakkie" wrote in message
>>>> > news:3cb682b4$0$236@hades.is.co.za...
>>>> > > Nee-e-e-e-e-e man Nettie, wat is dit met jou en biltong op
>> allerhande
>>>> > > snaakse goed. Biltonggoed moet eerstens beesbiltong wees (eland
> is
>>> ook
>>>> > nie
>>>> > > vér daarvandaan nie). Al die ander eet jy vir die snaaksegeit.
> Hy
>>> moet
>>>> > net
>>>> > > daar wees waar die laaste rooi in die middel weg is met ander
> woorde
>>>> klam,
>>>> > > maar nie meer nat nie. 8-10 mm dik so jy begin hom so rondom
20mm
>> dik
>>>> > > wanneer jy die vleis sny. DD hier in ons wêreld moet jy maar
> dunner
>>>> begin
>>>> > > anders muf hy maklik. Die vet moet so 5-6mm dik aan die rand
sit.
>>> Dit
>>>> is
>>>> > > die enigste vet wat ek in my bek kan sit. Enigiets anders en ek
>> skiet
>>> 'n
>>>> > kat
>>>> > > net daar.
>>>> > >
>>>> > > Sê 'n biltongtjie sny jy met 'n lekker skerp Joseph Rodger, 'n
> Puma
>>> Duke
>>>> > > werk ook maar hy't nie die karakter nie, so 4mm dik en dan eet
jy
>> hom
>>>> saam
>>>> > > met 'n lekker kasie en jy sluk hulle af met 'n goeie rooie. So
'n
>>> kuier
>>>> > > geniet jy natuurlik éérs baie saam met die regte een en op 'n
koel
>>> aand
>>>> > > sodat 'n ou kan lekker naby mekaar slaap wanneer dit sulke tyd
> raak.
>>>> > >
>>>> > > Die dokter kla steen en been oor te veel proteïne, cholestrol,
>> "gout"
>>> en
>>>> > wie
>>>> > > weet wat als nog, maar sy moer ook, 'n man doen dit mos darem
nie
>> elke
>>>> dag
>>>> > > nie.
>>>> > >
>>>> > > "Annette" wrote in message
>>>> > > news:a94eah$8tj5$1@ID-92016.news.dfncis.de...
>>>> > > > Nog lekkerder met 'n paar skywe biltong wat so in die dik
botter
>> op
>>>> die
>>>> > > > posbrood weggesink is;))
>>>> > > > Annette
>>>> > > >
>>>> > > >
>>>> > > > Sakkie wrote in message
>>>> > > news:3cb5aef5$0$234@hades.is.co.za...
>>>> > > > > Ek mis Suid-Wes se kameeldoring hout. Dit was die eerste kole
>>>> waarmee
>>>> > > die
>>>> > > > > vrou nog die volgende oggend kon potbrood bak.
>>>> > > > >
>>>> > > > > Te hel met julle biltong, dit kan jy enige plek kry. Jy
vang
> my
>>>> elke
>>>> > > keer
>>>> > > > > met 'n dink sny baie warm potbrood met baie, regte botter
>> op!!!!!
>>>> > > > >
>>>> > > > > "Suidwester" wrote in message
>>>> > > > >
>>>> > > > > [[knip]]
>>>> > > > >
>>>> > > > >
>>>> > > >
>>>> > > >
>>>> > >
>>>> > >
>>>> >
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
Re: Hoe eet jy jou biltong? [boodskap #60334 is 'n antwoord op boodskap #60323] Mon, 15 April 2002 14:11 Na vorige boodskap
Anoniem
Oorspronklik gepos deur: @rogers.com

Suidwester wrote:

> Het jy al ooit 'n lemoen of druiwe geëet wat uit ons droeë land kom?
> Weens die hoër temperatuur en minder water word die vrugte baie soeter.
> Kyk maar na die sultanas van Upington........die Kaap kan nie bykom nie.
> Dinge is te geil daar........ek wonder of Gloudina se pa ook die
> rosyntjiestap gedoen het.........uh, dis nou voor sy weggevlug het van haar
> verlede?

Ek weet nie wat jy bedoel met 'n "rosyntjiestap"
nie. Het dit iets te doen met die kleinhuisie?
My pa was eksklusief rosyntjieboer. Die rosyntjies
van die Noordweste se enigste kompetisie was rosyntjies
van sekere dele van Australië.
Interessant ook. Hulle het datelbome (dadelbome?)
daar op sommige van die brak grond langs die Oranje-
rivier geplant, en die bome het mooi opgekom en die
heerlikste vrugte gedra. Maar die suikergehalte van
die datels was so hoog, dat hulle dit nie kom bemark
nie.

Gloudina
Vorige onderwerp: kook en geniet
Volgende onderwerp: Vleisvragie
Gaan na forum:
  

[ XML-voer ] [ RSS ]

Tyd nou: Tue Dec 03 17:17:53 UTC 2024