Radiospeler Radiospeler
 
Supertaal
Kom praat saam!

Tuis » Lekker » Kos & resepte » biltong ?
Re: biltong ? [boodskap #33035 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
OUT of Africa[1]  is tans af-lyn  OUT of Africa[1]
Boodskappe: 13
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Junior Lid
Net jammer ons kry nie hier Cross & Blackwell nie. Volgens my die enigste
mayonaise op die mark!!!

Liza schreef in berichtnieuws 8m96g9$b8u$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Ek stem!!! Jy kan ook 'n bietjie room bygooi net om die sous meer te maak!
> Nie geweet daar is nog mense wat dit so eet nie. In elk geval, dit smaak
> baie lekkerlíé!.
>
> Liza
>
>
>
> Out of Africa wrote in message ...
>> Meng chutney met mayonaise, gooi dit oor hoender met mushrooms en druk in
>> die oond... HEERLIK!!!
>>
>> Elaine schreef in berichtnieuws
>> 398803d7.0@news1.mweb.co.za...
>>> Ek probeer darem. Ek het so rukkie terug die resep by my ma gekry en die
>>> gier het my beetgepak om dit te maak. Ek's darem nie heeltemal useless in
>>> die kombuis nie.
>>> My man het gemoan ek moet kos maak, toe besluit ek boerewors en smash gaan
>>> die maklikste en minste moeite wees. Hy't heeltemal tevrede gelyk.
>>>
>>> Elaine
>>>
>>> Krokkie wrote in message
>>> news:39880003$0$227@helios.is.co.za...
>>>> Ek dog jy kan nie kos maak nie, vra net
>>>>
>>>>
>>>> Krokkie
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33036 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Chr...[1]  is tans af-lyn  Chr...[1]
Boodskappe: 85
Geregistreer: Junie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Elaine, hy het seker nie 'n keuse gahad nie en die man was honger anders moes
hy vis en tjips gaan soek het (Grin)
Christo

Elaine wrote:

> Ek probeer darem. Ek het so rukkie terug die resep by my ma gekry en die
> gier het my beetgepak om dit te maak. Ek's darem nie heeltemal useless in
> die kombuis nie.
> My man het gemoan ek moet kos maak, toe besluit ek boerewors en smash gaan
> die maklikste en minste moeite wees. Hy't heeltemal tevrede gelyk.
>
> Elaine
>
> Krokkie wrote in message
> news:39880003$0$227@helios.is.co.za...
>> Ek dog jy kan nie kos maak nie, vra net
>>
>>
>> Krokkie
>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33037 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Chr...[1]  is tans af-lyn  Chr...[1]
Boodskappe: 85
Geregistreer: Junie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so 'n bietjie
coconut oor te strooi nie, hoor!
Christo

Elaine wrote:

> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
> nie so nie anyway.
> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
> weet nie.
> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
> Elaine
> Out of Africa wrote in message
> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie... vandaar
>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>
>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>
>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>> geur chutney dit is...
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33038 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Amanda Marais  is tans af-lyn  Amanda Marais
Boodskappe: 25
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Junior Lid
Maar ek het mos nie gesê daar is fout nie Hennerik! Net dat mens se smaak
verander so met die jare. Toe ek nog in S.A. gewoon het, was my smaak
Suid-Afrikaans, nou na vele jare is daar min goed wat lekkerder is in S.A.
Ek kan dink aan brood, konfyt, vis (snoek, galjoen, geelbek) perskes, druiwe
tewens alle vrugte is duisend keer lekkerder in S.A. en kaas. Koffie is
gemeng
met sigorei (yuck), en hoenders is skraal en dun en vol penne/vere (behalwe
nou Woolworths se hoenders). Maar moet nou nie worry nie, soos ek al
tevore
gesê het, as dit by mooigeit kom, dan is julle land darem maar nog nommer
een in
my boekie.

Pat

HdP skryf in boodskap news:39881c22.0@news1.mweb.co.za...
> Nou wat is fout met ons Suid Afrikaanse goeters ? Dit is goed genoeg vir ons
> wat nog in die land is, maar julle boggers daar buite is nou ewe skielik te
> goed om die Suid Afrikaanse vervaardigers te ondersteun. Wys maar net weer
> dat Suid Afrikaners maar net nie kan saamstaan nie. Sal maar seker altyd
> konflik wees. O ja, moenie nou probeer se dat dit oor persoonlike smaak gaan
> nie ... ek gaan nie vir daardie storie val nie.
>
> Hendrik
> Kaapstad
>
> Amanda Marais wrote in message ...
>> Dis nie dat dit nie reg is nie, dit smaak net nie lekker nie . . te soet,
>> probeer
>> liewers Major Grey Chutney, ingevoer vanaf die VK. Probeer ook liewers
>> die Cadbury sjokolade ingevoer van Engeland, die Suid-Afrikaanse soort is
>> ook te soet
>>
>> Pat
>>
>>
>> Reenen van Niekerk wrote in message
>> news:39872b1d.0@news1.mweb.co.za...
>>> Nou is dit Mrs Ball's wat nie reg is nie. Word seker deur apartheidsvarke
>>> gemaak
>>>
>>> Reenen van Niekerk
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33039 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Hie-hie, nogal waar!

Liza

Out of Africa wrote in message ...
> Alles!!! (Tensy jy Mrs Ball's daaroor laat vloei!!!)
>
>
> Liza schreef in berichtnieuws
> 8m9854$btd$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Wat is sleg?
>>
>> Liza
>>
>> Out of Africa wrote in message ...
>>> ...en wat sleg is!!!
>>>
>>> Liza schreef in berichtnieuws
>>>> Lyk my jy weet wat lekker is!
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33040 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Ek probeer darem. Ek het so rukkie terug die resep by my ma gekry en die
gier het my beetgepak om dit te maak. Ek's darem nie heeltemal useless in
die kombuis nie.
My man het gemoan ek moet kos maak, toe besluit ek boerewors en smash gaan
die maklikste en minste moeite wees. Hy't heeltemal tevrede gelyk.

Elaine

Krokkie skryf in boodskap news:39880003$0$227@helios.is.co.za...
> Ek dog jy kan nie kos maak nie, vra net
>
>
> Krokkie
>
Re: biltong ? [boodskap #33041 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
OUT of Africa[1]  is tans af-lyn  OUT of Africa[1]
Boodskappe: 13
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Junior Lid
Hallo Elaine

Vra vir Liza om jou die resep te stuur... Ek maak nooit volgens resep kos
nie, maar jy moet dit probeer!!!

ooa

Elaine schreef in berichtnieuws
398823d4.0@news1.mweb.co.za...
> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
> nie so nie anyway.
> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
> weet nie.
> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
> Elaine
> Out of Africa wrote in message
> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie... vandaar
>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>
>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>
>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>> geur chutney dit is...
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33042 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Nee hoekom wat's fout met hom? Hy't ook mos twee hande gekry? hehehehe, hy
weet darem hoe ek sukkel so meestal is kosmaak 'n spanpoging in ons huis

Elaine

skryf in boodskap news:3988955A.DCAC4FAD@eskom.co.za...
> Elaine, hy het seker nie 'n keuse gahad nie en die man was honger anders moes
> hy vis en tjips gaan soek het (Grin)
> Christo
>
Re: biltong ? [boodskap #33043 is 'n antwoord op boodskap #32928] Wo, 02 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Ek bere my bladjang in die yskas, maar ek weet jy kan dit net so in die
koskas ook bere

Krokkie skryf in boodskap news:3988312f$0$232@helios.is.co.za...
> Kan ook nie aan een dink met vis in nie, per slot van sake indien daar vis
> in sou wees sal dit dus 'n yskas produk wees en nie 'n koskas produk nie.
>
> Krokkie
>
Re: biltong ? [boodskap #33064 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Dankie vir die melkkos resep, ek kan darem melkkos maak, my ma het my geleer
hoe om dit te maak jare terug, maar myne lyk meer soos slappap (nog 'n dink
wat Ian nie eet nie), ons kry net by een winkel die vis wat hy eet, dis by
so duitse deli, maar die gaan toe maak so ek weet nie wat hy dan gaan doen
nie.
Snaaks hy eet geen ander vis behalwe die herring nie, ek sal bietjie kyk vir
die slaai en as hy dit eet sal ek laat weet.
Elaine

Liza skryf in boodskap news:8mdscd$143$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Myne pes dit ook. Kan nie eens die naam hoor nie. Jy neem 1 koppie meel en
> 'n knippie sout en vryf 2 eetlepels botter / margarien daarin. Kook 4
> koppies meel en roer jou meelmengsel daarin. Laat dan gaar word oor lae
> hitte en proe maar kort-kort tot jy dink dit is gaar. Dis 'n om-en-by resep
> so jy moet maar meer melk ingooi as dit dalk te styf is en meer meel as dit
> te loperig is. Dit moet sulke klontjies maak. Dan strooi jy jou suiker en
> kaneel oor en EET!
>
> Ja, hulle eet Rollmops. Ek weet Pick-and-Pay verkoop Bismarck Herring in
> hulle vars vis-afdeling. Dis basies dieselfde as Rollmops, dis net nie
> opgerol en vasge"toothpick" nie. Vind eers uit of hy die Herring Slaai eet.
> Dit is opgesnyde Herring in 'n suurroom sousie met baie uie en 'n bietjie
> appel. Partykeer kleur hulle dit nog met beet om so 'n pienkerige sous te
> verkry, maar ek doen dit nie want Norb eet dit nie so nie.
>
> Liza
>
Re: biltong ? [boodskap #33065 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Anoniem
Oorspronklik gepos deur: @home.com

Lou wrote:

> Flavouring ... ? flavouting klink soos 'n nuwe demokraties proses ...
>
> Lou wrote:
>>
>> Ek het gisteraand gekyk en dit sê op die bottel iets van Ansjovis
>> Flavouting. Miskine is dit net weer een of ander kunsmatige ding

En "miskine" klink soos Afrikaans uit die
Russiese imperialistiese periode.

Gloudina
Re: biltong ? [boodskap #33066 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Vreemde lot die mans van ons. Dis net 'n wonderwerk ons het hulle nog nie
begin "forcefeed" nie. haahahahahahah. Jitte lyk my ek het my kom in 'n
hengse byenes gesteek hierso.

Elaine

Liza skryf in boodskap news:8mdvld$2cn$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Volgens Norbert "pong" alle ander vis en eet hy net Sole en Herring. Ek
> dink weer Herring "pong".
> Ha-ha!
>
> Liza
>
> Elaine wrote in message ...
>> Dankie vir die melkkos resep, ek kan darem melkkos maak, my ma het my geleer
>> hoe om dit te maak jare terug, maar myne lyk meer soos slappap (nog 'n dink
>> wat Ian nie eet nie), ons kry net by een winkel die vis wat hy eet, dis by
>> so duitse deli, maar die gaan toe maak so ek weet nie wat hy dan gaan doen
>> nie.
>> Snaaks hy eet geen ander vis behalwe die herring nie, ek sal bietjie kyk vir
>> die slaai en as hy dit eet sal ek laat weet.
>> Elaine
>>
>> Liza wrote in message
>> news:8mdscd$143$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>>> Myne pes dit ook. Kan nie eens die naam hoor nie. Jy neem 1 koppie meel en
>>> 'n knippie sout en vryf 2 eetlepels botter / margarien daarin. Kook 4
>>> koppies meel en roer jou meelmengsel daarin. Laat dan gaar word oor lae
>>> hitte en proe maar kort-kort tot jy dink dit is gaar. Dis 'n om-en-by resep
>>> so jy moet maar meer melk ingooi as dit dalk te styf is en meer meel as dit
>>> te loperig is. Dit moet sulke klontjies maak. Dan strooi jy jou suiker en
>>> kaneel oor en EET!
>>>
>>> Ja, hulle eet Rollmops. Ek weet Pick-and-Pay verkoop Bismarck Herring in
>>> hulle vars vis-afdeling. Dis basies dieselfde as Rollmops, dis net nie
>>> opgerol en vasge"toothpick" nie. Vind eers uit of hy die Herring Slaai eet.
>>> Dit is opgesnyde Herring in 'n suurroom sousie met baie uie en 'n bietjie
>>> appel. Partykeer kleur hulle dit nog met beet om so 'n pienkerige sous te
>>> verkry, maar ek doen dit nie want Norb eet dit nie so nie.
>>>
>>> Liza
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33067 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Lou  is tans af-lyn  Lou
Boodskappe: 436
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Senior Lid
Die vegetariese storie puzzle my nou - tel appels met wurms in ook as
nie aanvaarbaar? Hulle besef ook natuurlik dat daar in wyn ook so paar
geparste verkleurmannetjies en akkedisse is?

@home.com wrote:
>
> Out of Africa wrote:
>
>> Watse chutney
>
>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>> geur chutney dit is...
>>
>
> Dis Mrs. Ball's se "Hot Chutney." Een van die
> bestanddele is Worchester Sauce. In hakies
> agter die Worchester Sauce se hulle
> (anchovy & caramel syrup.) Ek moet dus
> aanneem dat Worchester Sauce ook anchovy
> in het.Het dit nie geweet nie.
>
> Gloudina
Re: biltong ? [boodskap #33068 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
OUT of Africa[1]  is tans af-lyn  OUT of Africa[1]
Boodskappe: 13
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Junior Lid
Gloudina

Dis regtig nuus vir my. Ek wonder hoeveel visse gaan nou in so 'n groot
bottel chutney in. Is jammer dat die vegetariërs daaronder ly... Hulle
verlies is ons wins.

Groete
ooa

schreef in berichtnieuws 39884C86.B04E5113@home.com...
> Out of Africa wrote:
>
>> Watse chutney
>
>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>> geur chutney dit is...
>>
>
> Dis Mrs. Ball's se "Hot Chutney." Een van die
> bestanddele is Worchester Sauce. In hakies
> agter die Worchester Sauce se hulle
> (anchovy & caramel syrup.) Ek moet dus
> aanneem dat Worchester Sauce ook anchovy
> in het.Het dit nie geweet nie.
>
> Gloudina
>
Re: biltong ? [boodskap #33069 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Chr...[1]  is tans af-lyn  Chr...[1]
Boodskappe: 85
Geregistreer: Junie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Sies vi djou, ek was haastig
Christo

Amanda Marais wrote:

> Pesang en chuney, ai maar ons gooi darem die taal soe lekka ni!
>
> Ek hou van slang (op sy tyd), cockney in Engels, Ebonics
> in America en Kaapse taal in S.A. Dis kleurvol en juis. Maar
> dis nie vreeslik effektief as iemand anders dit probeer namaak nie.
> Ek het bv. in Kaapstad grootgeword en kon seker (as ek wou) die
> Kaapse taal goed namaak, maar dit klink vals en verkeerd uit my
> mond.
> Op darie hoege nout se ek ees chees, lekki bly en mooi loep gaho!
>
> Pat
>
> skryf in boodskap news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
>> Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so 'n bietjie
>> coconut oor te strooi nie, hoor!
>> Christo
>>
>> Elaine wrote:
>>
>>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
>>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
>>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
>>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
>>> nie so nie anyway.
>>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
>>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
>>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
>>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
>>> weet nie.
>>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
>>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
>>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
>>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
>>> Elaine
>>> Out of Africa wrote in message
>>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie... vandaar
>>>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>>
>>>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>>>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>>>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>>
>>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>>>> geur chutney dit is...
>>>>
>>>
>>
Re: biltong ? [boodskap #33070 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Vic  is tans af-lyn  Vic
Boodskappe: 49
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Lisa,

Kan jy seblief vir my die resep gee vir melkkos? Ek is mal daaroor en hier
sit ek nou in Noord Ierland sonder 'n melkkos resep.

Dankie,
Vic

"Liza" skryf in boodskap news:8mc2ms$sh1$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Hi Elaine
>
> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor en
> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem saam
> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>
> Liza
>
> Elaine wrote in message ...
>> Ek eet piesangs, bladjang en klapper in kerrie en rys. Ek's mal daaroor, my
>> man dink ek's mal, maar dis nou maar net soos hy is. Hy eet rou vis, een of
>> ander vreeslike lekker delikatesse vir die duitsers, ek wil my doodgril.
>>
>> wrote in message
> news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
>>> Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so 'n bietjie
>>> coconut oor te strooi nie, hoor!
>>> Christo
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33071 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Vic  is tans af-lyn  Vic
Boodskappe: 49
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Gloudina,

Skuus daaroor. Ek het die gewoonte om net nuwe boodskappe te lees, en toe
sien ek dit so. Weereens, jammer oor daardie een. Ek sal beter lees
volgende keer.

Vic

skryf in boodskap news:3989B7AE.4E7BF450@home.com...
> Vic wrote:
>
>> As dit nou nie vir Gloudina is wat tikfoute uitsniffel nie weet ek nou nie
>> wat ons hier sou gedoen het nie...
>>
>>
>> skryf in boodskap news:39897B30.CD199D9A@home.com...
>>> Lou wrote:
>>>
>>>> Flavouring ... ? flavouting klink soos 'n nuwe demokraties proses ...
>>>>
>>>> Lou wrote:
>>>> >
>>>> > Ek het gisteraand gekyk en dit sê op die bottel iets van Ansjovis
>>>> > Flavouting. Miskine is dit net weer een of ander kunsmatige ding
>>>
>>> En "miskine" klink soos Afrikaans uit die
>>> Russiese imperialistiese periode.
>>>
>>> Gloudina
>>>
>
> Verskoon vir my. Lou het sy eietikfout uitgesnuffel.
>
> Gloudina
>
Re: biltong ? [boodskap #33072 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Ek kan dit redelik goed verstaan, maar my man praat met my afrikaans, so ek
het dit bietjie verleer. Ek kan net so paar woorde praat en as ek regtig
konsentreer kan ek dit lees ook. Gelukkig het manlief 'n afrikaanse pa, so
dit sukkel darem nie so erg nie. Net sy ma is rou, rou duits. Ek vind
hulle kultuur vreeslik interresant en vis altyd daarna uit. Toe ek 5 jaar
terug in daai familie ingestap het, was dit 'n groot skok, maar hulle is
vriendelik mense. Sy ma is net miskien 'n bietjie fanaties "skoon" en daai
huis word elke dag gestofsuig, gepolish en gespitclean. As hulle vir ons
kom kuier is ek 'n senuweewrak, want ek weet nooit of my huis skoon genoeg
is nie. Sy wil nooit daar eet nie, so ek neem aan sy dink my huis is vuil,
of my kos is sleg, een van die twee. hehehehehehe, maar dis 'n lekker
ervaring en ek geniet die uitlanders. Hulle kaas is dalk net 'n bietjie te
ryk. Ian se ma is vreeslik lief vir hierdie ryk wit kase, maar sy maak
vreeslike lekker goete met die kaas. Ek's altyd siek as ons gaan kuier het
want ek eet my dood aan al haar lekker kos. Veral daai lekker swartwoud
kersiekoek wat sy bak.
My man se hele familie is al in Suid Afrika behalwe verlangse neefs en
niggies. En almal bly in dieselfde dorp. Dis net ons wat weggetrek het.

Liza skryf in boodskap news:8mdst9$1ai$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Myne het in 1955 na SA gekom om Arwa (broekiekouse) hier te help opsit in
> Parys (An de Vaal). So hulle is ook nog rou Duitsers. Gelukkig is hulle
> nie so mal oor Blutwurst nie, maar Bockwurst en Leberkase is altyd welkom.
> Daar is so 'n groot verskeidenheid worse en kouevleise wat die Duitsers
> maak, dis wonderlik. Om nie eens van die kaas te praat nie. Hulle kleur
> dit mos nie so geel soos ons hier in SA nie. Ek vind die geel kaas in elk
> geval aaklig. Het jy al Duits leer praat? Myne praat nie net Duits nie,
> maar Bayerisch. My aanstaande skoonsuster bly in Duitsland en is 'n
> tandarts in Ruhpolding (Bayern). Gelukkig is my ma half Duits en het my
> ouma baie duitse kosse gemaak omdat my oupa dit wou hê, so my aanpassing was
> gelukkig nie so erg nie.
>
> Liza
>
Re: biltong ? [boodskap #33073 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Anoniem
Oorspronklik gepos deur: @home.com

Vic wrote:

> As dit nou nie vir Gloudina is wat tikfoute uitsniffel nie weet ek nou nie
> wat ons hier sou gedoen het nie...
>
>
> skryf in boodskap news:39897B30.CD199D9A@home.com...
>> Lou wrote:
>>
>>> Flavouring ... ? flavouting klink soos 'n nuwe demokraties proses ...
>>>
>>> Lou wrote:
>>>>
>>>> Ek het gisteraand gekyk en dit sê op die bottel iets van Ansjovis
>>>> Flavouting. Miskine is dit net weer een of ander kunsmatige ding
>>
>> En "miskine" klink soos Afrikaans uit die
>> Russiese imperialistiese periode.
>>
>> Gloudina
>>

Verskoon vir my. Lou het sy eietikfout uitgesnuffel.

Gloudina
Re: biltong ? [boodskap #33074 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Roald van der Linde  is tans af-lyn  Roald van der Linde
Boodskappe: 2
Geregistreer: Augustus 2000
Karma: 0
Junior Lid
In Nederland eten wij haring inderdaad rauw!

Vriendelijke groet,
Roald van der Linde

Liza heeft geschreven in bericht ...
> Hi Elaine
>
> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor en
> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem saam
> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>
> Liza
>
Re: biltong ? [boodskap #33075 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Lou  is tans af-lyn  Lou
Boodskappe: 436
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Senior Lid
Flavouring ... ? flavouting klink soos 'n nuwe demokraties proses ...

Lou wrote:
>
> Ek het gisteraand gekyk en dit sê op die bottel iets van Ansjovis
> Flavouting. Miskine is dit net weer een of ander kunsmatige ding
>
> Krokkie wrote:
>>
>> Kan ook nie aan een dink met vis in nie, per slot van sake indien daar vis
>> in sou wees sal dit dus 'n yskas produk wees en nie 'n koskas produk nie.
>>
>> Krokkie
>>
>> Liza wrote in message ...
>>> Hi Elaine,
>>>
>>> Ek ken daai lekkers van Duitsland. Jammer om te hoor dat dit nie jou smaak
>>> is nie, want ek vind dit nogal heel lekker. Daai spesery koekie wat hulle
>>> daarin gebruik is Lebkuchen en die Turkisch Delight eintlik 'n tipe jellie
>>> wat baie styf word wanneer dit afkoel. Ek stem saam met jou dat vis in
>>> chutney nou nie eintlik die bek laat water nie en ek weet nie of dit net
>>> weer gesê is om ons almal se hare op hulle wortels te laat staan nie.
>>>
>>> Liza
>>>
>>>
>>> Elaine wrote in message ...
>>>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
>>>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
>>>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
>>>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
>>>> nie so nie anyway.
>>>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
>>>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
>>>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
>>>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>>>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
>>>> weet nie.
>>>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
>>>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
>>>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>>>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
>>>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>>>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
>>>> Elaine
>>>> Out of Africa wrote in message
>>>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>>> > Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie... vandaar
>>>> > dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>> >
>>>> > Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>>>> > gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>>>> > onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>> >
>>>> > As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>>>> > geur chutney dit is...
>>>> >
>>>>
>>>
Re: biltong ? [boodskap #33076 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Hi Elaine

Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor en
kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem saam
dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!

Liza

Elaine wrote in message ...
> Ek eet piesangs, bladjang en klapper in kerrie en rys. Ek's mal daaroor, my
> man dink ek's mal, maar dis nou maar net soos hy is. Hy eet rou vis, een of
> ander vreeslike lekker delikatesse vir die duitsers, ek wil my doodgril.
>
> wrote in message news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
>> Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so 'n bietjie
>> coconut oor te strooi nie, hoor!
>> Christo
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33077 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Lou  is tans af-lyn  Lou
Boodskappe: 436
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Senior Lid
Ek het gisteraand gekyk en dit sê op die bottel iets van Ansjovis
Flavouting. Miskine is dit net weer een of ander kunsmatige ding

Krokkie wrote:
>
> Kan ook nie aan een dink met vis in nie, per slot van sake indien daar vis
> in sou wees sal dit dus 'n yskas produk wees en nie 'n koskas produk nie.
>
> Krokkie
>
> Liza wrote in message ...
>> Hi Elaine,
>>
>> Ek ken daai lekkers van Duitsland. Jammer om te hoor dat dit nie jou smaak
>> is nie, want ek vind dit nogal heel lekker. Daai spesery koekie wat hulle
>> daarin gebruik is Lebkuchen en die Turkisch Delight eintlik 'n tipe jellie
>> wat baie styf word wanneer dit afkoel. Ek stem saam met jou dat vis in
>> chutney nou nie eintlik die bek laat water nie en ek weet nie of dit net
>> weer gesê is om ons almal se hare op hulle wortels te laat staan nie.
>>
>> Liza
>>
>>
>> Elaine wrote in message ...
>>> Haai en hier sit ek die heel tyd en dink ek lees die "label" op die chutney
>>> verkeerd. Wie sit nou sardiens (ek hoor dis basies die selfde as ansjovis)
>>> in chutney? En hier sit arme onooslike ek en eet vis (ek haat vis) elke
>>> keer as 'n kerrie en rysie eet!! heheheh daar's nie vis in nie - ek dink
>>> nie so nie anyway.
>>> Nog nooit gehoor van piesang en chutney broodjies nie, maar dit klink na
>>> iets wat ek vanaand gaan probeer. En dankie ooa vir die hoender resseppie
>>> dalk sal ek dit 'n "go" gee die naweek. Ek's glad nie goed met hoender nie,
>>> maar daar's altyd 'n eerste keer. My ma het altyd mayonaisse en
>>> perskekonfyt so gemeng, of sy nou ooit chutney so gebruik het sal ek nie
>>> weet nie.
>>> Al die bladjang is darem nie so vreeslik soet nie, daar's 'n baie wye reeks
>>> Mrs Balls daarbuite. Party van hulle is nie so soet nie. En net so tussen
>>> ons ek's mal oor ons lekkers hier. My man se ma het lekkergoed van
>>> Duitsland afgebring verlede jaar en hulle gebruik vreeslik baie speserye in
>>> party van hulle lekkers. Soos turkish delight, 'n spesery koekie en
>>> sjokolade alles een "sweet" - ag nee sies dis nou vir sooibrand soek daai.
>>> Elaine
>>> Out of Africa wrote in message
>>> news:sUUh5.4571$63.103502@zonnet-reader-1...
>>>> Gloudina, ek het 'n nuwe PC gekry, en jou nog nie weer geblok nie... vandaar
>>>> dat ek vandag weer al die @home's ook te sien kry.
>>>>
>>>> Watse chutney het jy gekoop dolla? Ek het nog nooit ansjovis in chutney
>>>> gesien of daarvan gehoor nie!!! Jou vegetariese man kan dus maar smul aan
>>>> onse lekkerny. (Is heerlik saam met kaas of piesang op 'n broodjie)
>>>>
>>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>>>> geur chutney dit is...
>>>>
>>>
>>
Re: biltong ? [boodskap #33078 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
oooeee dankie ek sal dit baie waardeer. Ek sal seker 'n groot flop daarvan
maak die eerste keer, maar nou ja daar was 'n tyd wat ek ook nie eiers kon
maak nie. Ek sal dit leer so met die tyd.
Elaine

Hilda en Gervaas skryf in boodskap news:X6vi5.140495$_a.2913783@afrodite.telenet-ops.be...
> Die regte woord (in Nederlands) is : rolmops. As jy 'n resep wil, kan ek een
> stuur :-)). My man maak dit en dis baaaaie lekker :-).
>
> Hilda.
> Elaine schreef in berichtnieuws
> 398a71bc.0@news1.mweb.co.za...
>> Liza
>>
>> Ja nee. hy pes melkkos, ek maak dit maar net vir myself. As jy daai resep
>> vir my kan gee sal ek bly wees, ek sal dit geniet om die uitdrukking op sy
>> gesig te sien wanneer ek dit vir hom gee.
>> Ja dit is die herring - rommops (dit word so uitgespreek nie gespel nie).
>> Ek dink dis aaklig, hy eet dit soos lekkergoed. Sal ons 'n klomp geld spaar
>> as ek dit self kan maak .
>>
>> Elaine
>>
>> Liza wrote in message
>> news:8mc2ms$sh1$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>>> Hi Elaine
>>>
>>> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
>>> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
>>> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor en
>>> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem saam
>>> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>>>
>>> Liza
>>>
>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33079 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Ag nee sies Krokkie, ek weet elkeen het sy eie smaak, maar net die idee aan
pense laat my gril. Die idee alleen sal my naar maak. Almal het my al
sover probeer kry om afval te eet, maar elke keer as ek probeer sien ek hoe
my oupa so 'n lekker jellierige oog vat en uitsuig!! Nee o hemel ek sal dit
nooit oor my hart kan kry nie.

Elaine

Krokkie skryf in boodskap news:398a505a$0$236@helios.is.co.za...
> Jy kan afval baie maklik begin leer eet. Begin by kerrie skaap pensies met
> klein artappeltjies en 'n bietjie Balls. Hier is die Mrs voor die Balls
> eintlik belangrik anders kan dit dalk jou resep deurmekaar krap.
>
> Die pensies wat jy koop is klaar skoongekrap en ek belowe jou as jy dit
> eenmaal geeet het sal jy dit weer eet.
>
> Groete
> Krokkie
>
Re: biltong ? [boodskap #33080 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Liza

Ja nee. hy pes melkkos, ek maak dit maar net vir myself. As jy daai resep
vir my kan gee sal ek bly wees, ek sal dit geniet om die uitdrukking op sy
gesig te sien wanneer ek dit vir hom gee.
Ja dit is die herring - rommops (dit word so uitgespreek nie gespel nie).
Ek dink dis aaklig, hy eet dit soos lekkergoed. Sal ons 'n klomp geld spaar
as ek dit self kan maak .

Elaine

Liza skryf in boodskap news:8mc2ms$sh1$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Hi Elaine
>
> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor en
> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem saam
> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>
> Liza
>
Re: biltong ? [boodskap #33081 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Myne is ook Duits en my ma is half Duits, so ek het ook maar met snaakse
goed grootgeword, maar eet al die ander lekker "boertjie" kosse. NET AFVAL
NIE!!!!!

Liza

Elaine wrote in message ...
> Dan vra ek omverskoning oor die vis ding. Ek eet nie die warm soort nie, so
> ek sal dan nie weet nie. Ek bly maar by die kalm goedjies.
> Wat worchester sous aanbetref, eet ek 'n duitse ding wat dieselfde proe maar
> nie so skerp is nie. Ek weet nie wat die regte naam is nie, daar staan
> sommer "maggie" op die bottel. Vreemd hoe jy allerhande vreemde goed begin
> eet as jou skoonfamilie duits is.
>
> skryf in boodskap news:39884C86.B04E5113@home.com...
>> Out of Africa wrote:
>>
>>> Watse chutney
>>
>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>>> geur chutney dit is...
>>>
>>
>> Dis Mrs. Ball's se "Hot Chutney." Een van die
>> bestanddele is Worchester Sauce. In hakies
>> agter die Worchester Sauce se hulle
>> (anchovy & caramel syrup.) Ek moet dus
>> aanneem dat Worchester Sauce ook anchovy
>> in het.Het dit nie geweet nie.
>>
>> Gloudina
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33082 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Nee man Lou jy lieg!!! Reptiele in wyn??? Sies hoe gril ek nou.
heheheheheheh

Elaine

Lou skryf in boodskap news:39892333.964D8653@hotmail.com.dinges...
> Die vegetariese storie puzzle my nou - tel appels met wurms in ook as
> nie aanvaarbaar? Hulle besef ook natuurlik dat daar in wyn ook so paar
> geparste verkleurmannetjies en akkedisse is?
>
Re: biltong ? [boodskap #33083 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Vic  is tans af-lyn  Vic
Boodskappe: 49
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
As dit nou nie vir Gloudina is wat tikfoute uitsniffel nie weet ek nou nie
wat ons hier sou gedoen het nie...

Vic

skryf in boodskap news:39897B30.CD199D9A@home.com...
> Lou wrote:
>
>> Flavouring ... ? flavouting klink soos 'n nuwe demokraties proses ...
>>
>> Lou wrote:
>>>
>>> Ek het gisteraand gekyk en dit sê op die bottel iets van Ansjovis
>>> Flavouting. Miskine is dit net weer een of ander kunsmatige ding
>
> En "miskine" klink soos Afrikaans uit die
> Russiese imperialistiese periode.
>
> Gloudina
>
Re: biltong ? [boodskap #33084 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
Die ding waarvoor ek die meeste gril is bloedwors, gelukkig eet my man dit
nie, hy eet ook nie afval nie, en ek ook nie so ons stry darem nie baie oor
die kos storie nie. Sy ma was 17 toe hulle uit die oosblok gevlug het en
Suid-Afrika toe gekom het. So hulle is nog rou duitsers. Bloedwors en
bokwors en kloose (dit word sekerlik nie so gespel nie) kry mens altyd in
hulle huis. Ek moet se dit was vir my 'n groot aanpassing gewees. Ek
geniet darem kersfees by hulle, borde en borde vol lekkergoed.
Elaine

Liza skryf in boodskap news:8mc2ph$shi$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Myne is ook Duits en my ma is half Duits, so ek het ook maar met snaakse
> goed grootgeword, maar eet al die ander lekker "boertjie" kosse. NET AFVAL
> NIE!!!!!
>
> Liza
Re: biltong ? [boodskap #33085 is 'n antwoord op boodskap #32928] Do, 03 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Elaine  is tans af-lyn  Elaine
Boodskappe: 2948
Geregistreer: Desember 2003
Karma: 0
Senior Lid
buffels!!! of wat's die regte naam? Bisons, maar hulle het mos uitgesterf?
Of so verstaan ek in elk geval. Of miskien is dit daai takbok goete van
hulle. Het Kanada graslande?

Liza skryf in boodskap news:8meb83$9pq$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Wat hardloop daar op die prairies rond wat sulke "oysters" kan hê?
>
>
> Liza
>
Re: biltong ? [boodskap #33094 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Krokkie  is tans af-lyn  Krokkie
Boodskappe: 478
Geregistreer: Julie 1999
Karma: 0
Senior Lid
Jy kan afval baie maklik begin leer eet. Begin by kerrie skaap pensies met
klein artappeltjies en 'n bietjie Balls. Hier is die Mrs voor die Balls
eintlik belangrik anders kan dit dalk jou resep deurmekaar krap.

Die pensies wat jy koop is klaar skoongekrap en ek belowe jou as jy dit
eenmaal geeet het sal jy dit weer eet.

Groete
Krokkie

Liza wrote in message ...
> Myne is ook Duits en my ma is half Duits, so ek het ook maar met snaakse
> goed grootgeword, maar eet al die ander lekker "boertjie" kosse. NET AFVAL
> NIE!!!!!
>
> Liza
>
> Elaine wrote in message ...
>> Dan vra ek omverskoning oor die vis ding. Ek eet nie die warm soort nie, so
>> ek sal dan nie weet nie. Ek bly maar by die kalm goedjies.
>> Wat worchester sous aanbetref, eet ek 'n duitse ding wat dieselfde proe maar
>> nie so skerp is nie. Ek weet nie wat die regte naam is nie, daar staan
>> sommer "maggie" op die bottel. Vreemd hoe jy allerhande vreemde goed begin
>> eet as jou skoonfamilie duits is.
>>
>> skryf in boodskap news:39884C86.B04E5113@home.com...
>>> Out of Africa wrote:
>>>
>>>> Watse chutney
>>>
>>>> As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou watse
>>>> geur chutney dit is...
>>>>
>>>
>>> Dis Mrs. Ball's se "Hot Chutney." Een van die
>>> bestanddele is Worchester Sauce. In hakies
>>> agter die Worchester Sauce se hulle
>>> (anchovy & caramel syrup.) Ek moet dus
>>> aanneem dat Worchester Sauce ook anchovy
>>> in het.Het dit nie geweet nie.
>>>
>>> Gloudina
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33095 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Myne pes dit ook. Kan nie eens die naam hoor nie. Jy neem 1 koppie meel en
'n knippie sout en vryf 2 eetlepels botter / margarien daarin. Kook 4
koppies meel en roer jou meelmengsel daarin. Laat dan gaar word oor lae
hitte en proe maar kort-kort tot jy dink dit is gaar. Dis 'n om-en-by resep
so jy moet maar meer melk ingooi as dit dalk te styf is en meer meel as dit
te loperig is. Dit moet sulke klontjies maak. Dan strooi jy jou suiker en
kaneel oor en EET!

Ja, hulle eet Rollmops. Ek weet Pick-and-Pay verkoop Bismarck Herring in
hulle vars vis-afdeling. Dis basies dieselfde as Rollmops, dis net nie
opgerol en vasge"toothpick" nie. Vind eers uit of hy die Herring Slaai eet.
Dit is opgesnyde Herring in 'n suurroom sousie met baie uie en 'n bietjie
appel. Partykeer kleur hulle dit nog met beet om so 'n pienkerige sous te
verkry, maar ek doen dit nie want Norb eet dit nie so nie.

Liza

Elaine wrote in message ...
> Liza
>
> Ja nee. hy pes melkkos, ek maak dit maar net vir myself. As jy daai resep
> vir my kan gee sal ek bly wees, ek sal dit geniet om die uitdrukking op sy
> gesig te sien wanneer ek dit vir hom gee.
> Ja dit is die herring - rommops (dit word so uitgespreek nie gespel nie).
> Ek dink dis aaklig, hy eet dit soos lekkergoed. Sal ons 'n klomp geld spaar
> as ek dit self kan maak .
>
> Elaine
>
> Liza wrote in message
> news:8mc2ms$sh1$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Hi Elaine
>>
>> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
>> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
>> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor en
>> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem saam
>> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>>
>> Liza
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33096 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Volgens Norbert "pong" alle ander vis en eet hy net Sole en Herring. Ek
dink weer Herring "pong".
Ha-ha!

Liza

Elaine wrote in message ...
> Dankie vir die melkkos resep, ek kan darem melkkos maak, my ma het my geleer
> hoe om dit te maak jare terug, maar myne lyk meer soos slappap (nog 'n dink
> wat Ian nie eet nie), ons kry net by een winkel die vis wat hy eet, dis by
> so duitse deli, maar die gaan toe maak so ek weet nie wat hy dan gaan doen
> nie.
> Snaaks hy eet geen ander vis behalwe die herring nie, ek sal bietjie kyk vir
> die slaai en as hy dit eet sal ek laat weet.
> Elaine
>
> Liza wrote in message
> news:8mdscd$143$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Myne pes dit ook. Kan nie eens die naam hoor nie. Jy neem 1 koppie meel en
>> 'n knippie sout en vryf 2 eetlepels botter / margarien daarin. Kook 4
>> koppies meel en roer jou meelmengsel daarin. Laat dan gaar word oor lae
>> hitte en proe maar kort-kort tot jy dink dit is gaar. Dis 'n om-en-by resep
>> so jy moet maar meer melk ingooi as dit dalk te styf is en meer meel as dit
>> te loperig is. Dit moet sulke klontjies maak. Dan strooi jy jou suiker en
>> kaneel oor en EET!
>>
>> Ja, hulle eet Rollmops. Ek weet Pick-and-Pay verkoop Bismarck Herring in
>> hulle vars vis-afdeling. Dis basies dieselfde as Rollmops, dis net nie
>> opgerol en vasge"toothpick" nie. Vind eers uit of hy die Herring Slaai eet.
>> Dit is opgesnyde Herring in 'n suurroom sousie met baie uie en 'n bietjie
>> appel. Partykeer kleur hulle dit nog met beet om so 'n pienkerige sous te
>> verkry, maar ek doen dit nie want Norb eet dit nie so nie.
>>
>> Liza
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33097 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Myne het in 1955 na SA gekom om Arwa (broekiekouse) hier te help opsit in
Parys (An de Vaal). So hulle is ook nog rou Duitsers. Gelukkig is hulle
nie so mal oor Blutwurst nie, maar Bockwurst en Leberkase is altyd welkom.
Daar is so 'n groot verskeidenheid worse en kouevleise wat die Duitsers
maak, dis wonderlik. Om nie eens van die kaas te praat nie. Hulle kleur
dit mos nie so geel soos ons hier in SA nie. Ek vind die geel kaas in elk
geval aaklig. Het jy al Duits leer praat? Myne praat nie net Duits nie,
maar Bayerisch. My aanstaande skoonsuster bly in Duitsland en is 'n
tandarts in Ruhpolding (Bayern). Gelukkig is my ma half Duits en het my
ouma baie duitse kosse gemaak omdat my oupa dit wou hê, so my aanpassing was
gelukkig nie so erg nie.

Liza

Elaine wrote in message ...
> Die ding waarvoor ek die meeste gril is bloedwors, gelukkig eet my man dit
> nie, hy eet ook nie afval nie, en ek ook nie so ons stry darem nie baie oor
> die kos storie nie. Sy ma was 17 toe hulle uit die oosblok gevlug het en
> Suid-Afrika toe gekom het. So hulle is nog rou duitsers. Bloedwors en
> bokwors en kloose (dit word sekerlik nie so gespel nie) kry mens altyd in
> hulle huis. Ek moet se dit was vir my 'n groot aanpassing gewees. Ek
> geniet darem kersfees by hulle, borde en borde vol lekkergoed.
> Elaine
>
> Liza wrote in message
> news:8mc2ph$shi$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Myne is ook Duits en my ma is half Duits, so ek het ook maar met snaakse
>> goed grootgeword, maar eet al die ander lekker "boertjie" kosse. NET AFVAL
>> NIE!!!!!
>>
>> Liza
>
Re: biltong ? [boodskap #33098 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Slim klong!

Liza

Vic wrote in message ...
> Haai Liza,
>
> Baie dankie vir die resep. Wel, ek het na skool so bietjie in Europa kom
> toer en toe ontmoet ek die meisie wat nou my vrou is. Sy is van Noord
> Ierland en na 4 jaar in Skotland het ons toe besluit om hierheen te trek.
>
> Vic
>
>
> "Liza" wrote in message
> news:8mdpo1$t98$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Vic,
>>
>> Neem 1 koppie meel, 'n knippie sout en vryf 2 eetlepels botter / margarien
>> daarin. Kook 4 koppies melk en roer jou meelmengsel daarin. Dit is 'n om
>> en by resep so as dit te styf word, gooi nog melk by en as dit te loperig
>> is, roer nog meel daarin. Dit sal sulke klontjies maak en dan laat jy dit
>> oor lae hitte gaar word. Jy moet maar proe tot jy dink dit smaak gaar! Dan
>> strooi jy maar jou suiker en kaneel daaroor na smaak. Lekker eet.
>>
>> Wat maak jy in Noord-Ierland?
>>
>> Liza
>>
>>
>> Vic wrote in message ...
>>> Lisa,
>>>
>>> Kan jy seblief vir my die resep gee vir melkkos? Ek is mal daaroor en hier
>>> sit ek nou in Noord Ierland sonder 'n melkkos resep.
>>>
>>> Dankie,
>>> Vic
>>>
>>>
>>>
>>> "Liza" wrote in message
>>> news:8mc2ms$sh1$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>>>> Hi Elaine
>>>>
>>>> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
>>>> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
>>>> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor en
>>>> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem saam
>>>> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>>>>
>>>> Liza
>>>>
>>>> Elaine wrote in message ...
>>>> >Ek eet piesangs, bladjang en klapper in kerrie en rys. Ek's mal daaroor,
>>>> my
>>>> >man dink ek's mal, maar dis nou maar net soos hy is. Hy eet rou vis, een of
>>>> >ander vreeslike lekker delikatesse vir die duitsers, ek wil my doodgril.
>>>> >
>>>> > wrote in message news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
>>>> >> Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so 'n bietjie
>>>> >> coconut oor te strooi nie, hoor!
>>>> >> Christo
>>>> >>
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33099 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Krokkie,

My ouma kan die lekkerste afval maak en my pa wat daarmee grootgeword het,
het hom altyd ooreet as sy dit vir hom gekook het. Hy het altyd gesê sy eie
ma kon dit nie so lekker maak nie. Maar dit ten spyt, kon ek net nooit 'n
smaak daarvoor ontwikkel nie. Seker te veel vol fiemies. Ek is nogal seker
dat die Balls voor die Mrs nie goed sal afgaan nie. Ek hoor dit is 'n
delikatesse in Spanje. Veral vir die stiervegter wat die bul doodgemaak
het!!!! Ha-ha.

Liza

Krokkie wrote in message ...
> Jy kan afval baie maklik begin leer eet. Begin by kerrie skaap pensies met
> klein artappeltjies en 'n bietjie Balls. Hier is die Mrs voor die Balls
> eintlik belangrik anders kan dit dalk jou resep deurmekaar krap.
>
> Die pensies wat jy koop is klaar skoongekrap en ek belowe jou as jy dit
> eenmaal geeet het sal jy dit weer eet.
>
> Groete
> Krokkie
>
>
>
>
>
> Liza wrote in message ...
>> Myne is ook Duits en my ma is half Duits, so ek het ook maar met snaakse
>> goed grootgeword, maar eet al die ander lekker "boertjie" kosse. NET AFVAL
>> NIE!!!!!
>>
>> Liza
>>
>> Elaine wrote in message ...
>>> Dan vra ek omverskoning oor die vis ding. Ek eet nie die warm soort nie,
>> so
>>> ek sal dan nie weet nie. Ek bly maar by die kalm goedjies.
>>> Wat worchester sous aanbetref, eet ek 'n duitse ding wat dieselfde proe
>> maar
>>> nie so skerp is nie. Ek weet nie wat die regte naam is nie, daar staan
>>> sommer "maggie" op die bottel. Vreemd hoe jy allerhande vreemde goed
> begin
>>> eet as jou skoonfamilie duits is.
>>>
>>> skryf in boodskap news:39884C86.B04E5113@home.com...
>>>> Out of Africa wrote:
>>>>
>>>> > Watse chutney
>>>>
>>>> > As jy seker gemaak het dat dit wel ansjovis is, hoor ek graag van jou
>>> watse
>>>> > geur chutney dit is...
>>>> >
>>>>
>>>> Dis Mrs. Ball's se "Hot Chutney." Een van die
>>>> bestanddele is Worchester Sauce. In hakies
>>>> agter die Worchester Sauce se hulle
>>>> (anchovy & caramel syrup.) Ek moet dus
>>>> aanneem dat Worchester Sauce ook anchovy
>>>> in het.Het dit nie geweet nie.
>>>>
>>>> Gloudina
>>>>
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33100 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Wat hardloop daar op die prairies rond wat sulke "oysters" kan hê?

Liza

@home.com wrote in message ...
> Liza wrote:
>
>> Ek is nogal seker
>> dat die Balls voor die Mrs nie goed sal afgaan nie. Ek hoor dit is 'n
>> delikatesse in Spanje. Veral vir die stiervegter wat die bul doodgemaak
>> het!!!! Ha-ha.
>>
>
> In Kanada word dit prairie oysters genoem.
>
> Gloudina
>
Re: biltong ? [boodskap #33101 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapna volgende boodskap
Liza  is tans af-lyn  Liza
Boodskappe: 61
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Vic,

Neem 1 koppie meel, 'n knippie sout en vryf 2 eetlepels botter / margarien
daarin. Kook 4 koppies melk en roer jou meelmengsel daarin. Dit is 'n om
en by resep so as dit te styf word, gooi nog melk by en as dit te loperig
is, roer nog meel daarin. Dit sal sulke klontjies maak en dan laat jy dit
oor lae hitte gaar word. Jy moet maar proe tot jy dink dit smaak gaar! Dan
strooi jy maar jou suiker en kaneel daaroor na smaak. Lekker eet.

Wat maak jy in Noord-Ierland?

Liza

Vic wrote in message ...
> Lisa,
>
> Kan jy seblief vir my die resep gee vir melkkos? Ek is mal daaroor en hier
> sit ek nou in Noord Ierland sonder 'n melkkos resep.
>
> Dankie,
> Vic
>
>
>
> "Liza" wrote in message
> news:8mc2ms$sh1$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>> Hi Elaine
>>
>> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat dit
>> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
>> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is daaroor
> en
>> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem
> saam
>> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>>
>> Liza
>>
>> Elaine wrote in message ...
>>> Ek eet piesangs, bladjang en klapper in kerrie en rys. Ek's mal
daaroor,
>> my
>>> man dink ek's mal, maar dis nou maar net soos hy is. Hy eet rou vis,
een
>> of
>>> ander vreeslike lekker delikatesse vir die duitsers, ek wil my doodgril.
>>>
>>> wrote in message
>> news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
>>>> Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so
'n
>>> bietjie
>>>> coconut oor te strooi nie, hoor!
>>>> Christo
>>>>
>>>
>>
>
Re: biltong ? [boodskap #33102 is 'n antwoord op boodskap #32928] Vr, 04 Augustus 2000 00:00 Na vorige boodskapNa vorige boodskap
Vic  is tans af-lyn  Vic
Boodskappe: 49
Geregistreer: Julie 2000
Karma: 0
Volle Lid
Haai Liza,

Baie dankie vir die resep. Wel, ek het na skool so bietjie in Europa kom
toer en toe ontmoet ek die meisie wat nou my vrou is. Sy is van Noord
Ierland en na 4 jaar in Skotland het ons toe besluit om hierheen te trek.

Vic

"Liza" skryf in boodskap news:8mdpo1$t98$1@ctb-nnrp2.saix.net...
> Vic,
>
> Neem 1 koppie meel, 'n knippie sout en vryf 2 eetlepels botter / margarien
> daarin. Kook 4 koppies melk en roer jou meelmengsel daarin. Dit is 'n om
> en by resep so as dit te styf word, gooi nog melk by en as dit te loperig
> is, roer nog meel daarin. Dit sal sulke klontjies maak en dan laat jy dit
> oor lae hitte gaar word. Jy moet maar proe tot jy dink dit smaak gaar! Dan
> strooi jy maar jou suiker en kaneel daaroor na smaak. Lekker eet.
>
> Wat maak jy in Noord-Ierland?
>
> Liza
>
>
> Vic wrote in message ...
>> Lisa,
>>
>> Kan jy seblief vir my die resep gee vir melkkos? Ek is mal daaroor en hier
>> sit ek nou in Noord Ierland sonder 'n melkkos resep.
>>
>> Dankie,
>> Vic
>>
>>
>>
>> "Liza" wrote in message
>> news:8mc2ms$sh1$1@ctb-nnrp2.saix.net...
>>> Hi Elaine
>>>
>>> Dis seker nou die Herring waarvan jy praat. Ek redeneer ook altyd dat
> dit
>>> rou is, maar word altyd vertel dat dit "gepiekel" is en nie meer rou nie.
>>> Ek maak altyd vir my verloofde die Herring Salat omdat hy mal is
daaroor
>> en
>>> kan jou die resep gee as jy dit dalk vir jou man wil maak, maar ek stem
>> saam
>>> dat dit rerig nie smaak nie. Ek wed jou hy eet nie melkkos nie!
>>>
>>> Liza
>>>
>>> Elaine wrote in message ...
>>>> Ek eet piesangs, bladjang en klapper in kerrie en rys. Ek's mal
> daaroor,
>>> my
>>>> man dink ek's mal, maar dis nou maar net soos hy is. Hy eet rou vis,
> een
>>> of
>>>> ander vreeslike lekker delikatesse vir die duitsers, ek wil my doodgril.
>>>>
>>>> wrote in message
>>> news:39889623.8669885D@eskom.co.za...
>>>> > Daai pesang en chuney broodjie is heerlik maar moenie vergeet onm so
> 'n
>>>> bietjie
>>>> > coconut oor te strooi nie, hoor!
>>>> > Christo
>>>> >
>>>>
>>>
>>
>
Vorige onderwerp: Eet dit en geniet dit
Volgende onderwerp: Biltong
Gaan na forum:
  

[ XML-voer ] [ RSS ]

Tyd nou: Vr Apr 26 11:12:21 MGT 2024